hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Megújul a KOKI

Mintegy 3,5 milliárd forintos kormányzati támogatásból kaphat új épületet az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (MTA KOKI). Tervezik az MTA fővárosi székházának felújítását is.

A 3,5 milliárdos kormányzati támogatásból új kutatóház épül az MTA KOKI mostani épületének szomszédságában. A beruházást az tette szükségessé, hogy a kutatóintézet régi, korszerűtlen tömbháza egy hatalmas költségekkel járó felújítás esetén sem felelne meg a mai igényeknek, hangsúlyozta Török Ádám, az MTA főtitkára, aki szerint az idén kezdődő beruházás várhatóan 2019-ben fejeződhet be.

A kormány 6,8 milliárd forinttal támogatta a Humán Tudományok Kutatóháza felépítését, amelyben az eddig a budai Várban működő kutatóközpontok is helyet kaptak. A négy részből álló, több mint 21 ezer négyzetméter alapterületű épületben mintegy 750 szakember dolgozhat.

A sajtótájékoztatón Barnabás Beáta, az MTA főtitkárhelyettese kiemelte: az MTA székházának felújítására az előzetes elképzelések szerint azt a 9,4 milliárd forintos összeget fordítanák, amelyet a budai Várból kiköltöző kutatóközpontok ingatlanaiért kaptak a magyar államtól.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink