hirdetés
2019. szeptember. 21., szombat - Máté, Mirella.
hirdetés

 

Már az anyaméhben eldőlhet, mi lesz a baba kedvenc étele

Az anya terhesség alatti táplálkozása bizonyíthatóan hatással van a gyermek későbbi ízpreferenciáira, írja a hvg.hu.

hirdetés

A témában a World Economic Forum hasábjain jelent meg összefoglaló elemzés Emma Beckettnek és Zoe Yatesnek, a brit Newcastle Egyetem kutatóinak tollából. A kutatási eredmények alapján az, hogy az anya milyen változatosan étkezik a terhesség, majd a szoptatás alatt, összefüggésbe hozható a gyermek későbbi étvágyával.

A szoptató és változatosan étkező anyák gyermekei nyitottabbak az új ételekre, és általánosan jobb evők, mint az anyatej nélkül felnövő gyerekek.

A magzatvíz, később pedig az anyatej közvetíti a gyermeknek azokat az ízeket, amelyeket az anya étel-ital formájában elfogyaszt. Az ismerős ízeket jobban kedveli később a gyermek, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink