hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Mágneses tapasz a bőrrák sejtjeinek elpusztításához

A GyártásTrend szerint bizonyos daganatos betegségeket a tumor sejtjeinek felmelegítésére és elpusztítására szolgáló, mágneses nanorészecskékkel is meg lehetne gyógyítani.

Indiai kutatók a bőrrák potenciális leküzdéséhez tudtak új módszert kitalálni. Úgy tűnik, hogy az ilyen típusú tumorok kezelésében egyszerű, nem invazív tapasszal is jelentős sikereket lehet elérni.

A technológiát az Indiai Tudományos Intézet tudósai fejlesztették ki. A nanorészecskéket elektrosztatikus szálképzéssel (electrospinning) állították elő; az alapanyagokat egy elektromos mezőn keresztülhúzva hozták létre. Jelen esetben a nanorészecskék egy vasoxid és egy biológiailag lebomló polimer keverékei, amelyek sebészeti szalagra tapasztva, mágneses mező alkalmazásával felmelegíthetők. In vitro teszteken ez a felmelegített tapasz az emberi rákos sejtvonalak megsemmisítésében sikeresnek bizonyult.

Forrás: Kaushik Suneet
Forrás: Kaushik Suneet

A bíztató eredmények ellenére a kutatót azt állítják, hogy egyelőre gyerekcipőben jár a gyógymód, és sok időnek kell még eltelnie míg a klinikai bevezetés is megkezdődhet.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink