2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Eredményesnek tűnik a hazai védekezés

Jó ütemben halad a koronavírus-járvány elleni védekezés prof. dr. Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézetének docense, a Koronavírus Kutató Akciócsoport vezetője szerint.

A Pécsi Tudományegyetem Koronavírus-híradójának nyilatkozó Jakab Ferenc szerint az eddig meghozott intézkedések és a lakosság fegyelmezettsége együttesen eredményezte azt, hogy a matematikai modellezésük alapján kimondható, egyelőre úgy tűnik, hogy a járványgörbét sikerült ellaposítani. Hozzátette, hogy ennek ellenére több tényezőtől függ, hogy ez milyen hatással lesz a járvány elhúzódására, így megjósolhatatlan, hogy meddig tarthat el az, ahogy azt sem tudja megbecsülni, hogy mikor lép át a csoportosból a tömeg megbetegedések szakaszába a járvány Magyarországon.

A járvány jelenlegi fázisáról, potenciálisan hatékony gyógyszerek teszteléséről, a kutatások előrehaladásáról beszélt és a leggyakrabban ismételt kérdésekre válaszolt Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai kutatócsoport, valamint a Koronavírus Kutató Akciócsoport vezetője. Azt is elmondta, úgy tűnik, hogy aki átesik a koronavírus-fertőzésen, az legalább 1-3 éves immunitást szerez.

(forrás: PTE)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés