hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

Emberi embriókon tesztelnék a mesterséges anyaméhet

Optimális esetben a technológia súlyos egészségügyi komplikációktól óvhatná meg a leendő anyákat és a magzatokat, írja a GyártásTrend.

A Philadelphiai Gyermekkórház (Children’s Hospital of Philadelphia) orvosai tárgyalásokat folytatnak az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatóságával (FDA), hogy a következő két évben megkezdhessék a mesterséges méhek tesztelését emberi embriókkal. Siker esetén a kutatás radikálisan megváltoztathatja a terhességről, a szülésről és talán az emberi evolúcióról alkotott képünket is.

A Yale Egyetem orvosa, Carlo Bulletti szerint, ha a klinikai vizsgálatok gördülékenyek lesznek, a tökéletesen működő mesterséges méhek akár tíz éven belül elkészülhetnek. Tíz év sok idő, de ha a mesterséges méhek biztonságosak és hatékonyak lesznek, rengeteg, a terhesség és a szülés során esetlegesen kialakuló egészségügyi komplikációt el lehetne kerülni velük.

A kép illusztráció (Forrás: 123rf)

Anna Smajdor, az Oslói Egyetem filozófusa szerint, ha a magzat mesterséges méhben fejlődik, az anya autonómiájának korlátozása nélkül is hozzá lehet férni és irányítás alatt lehet tartani a környezetét. A gondolkodó úgy véli, hogy a szituáció a magzat számára akár kifejezetten előnyös is lehet, írja a lap.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink