hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

Aktivitásmérő orvosi ajánlásra

Legalább 150 perces mozgás ajánlott hetente, de a középkorúak fele nem teljesíti ezt az elvárást – számol be egy brit kutatásról az Origo.

A brit népegészségügyi intézet úgy becsüli, hogy tíz 40 és 60 év közötti emberből legalább négy akár havonta egyszer sem tesz egy intenzív 10 perces sétát, derült ki egy brit kutatásból, amelyet az Origo ismeretet.

Dr. Zoe Williams háziorvos elmondta, hogy minden háziorvosnak beszélnie kellene az élénk séta előnyeiről és ajánlania kellene valamilyen aktivitásmérő okostelefonos alkalmazást, ami szintén több mozgásra ösztönözhetné az embereket.

Az emberek számára legalább 150 perces mozgás ajánlott hetente, de a középkorú embereknek majdnem a fele nem teljesíti ezt az elvárást, és ötből egy ember még 30 percnyit sem mozog egy héten.

A napi 10 perces élénk séta ahhoz elegendő, hogy nagyjából 15 százalékkal csökkentse a halálozás kockázatát. Javulás következik be a magas vérnyomásos, diabéteszes, súlyproblémákkal, depresszióval és idegességgel, valamint az vázizomrendszeri (például alsó háttáji fájdalom) problémákkal küzdő betegeknél.

(forrás: origo)
Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink