hirdetés
2023. január. 27., péntek - Angelika.
hirdetés

 

A jövő egészségügyi megoldásairól tartanak konferenciát Pécsen

A jövő egészségügyi megoldásaival foglalkozik az I. Nemzetközi Egészségügyi Mérnök Innovációs Konferencia, amelyet október 24. és 26. között tartanak a baranyai megyeszékhelyen, tájékoztatott a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

A Szentágothai János Kutatóközpontban sorra kerülő angol nyelvű esemény résztvevőit kilenc előadáson és négy workshopon kalauzolják el az orvosi robotika, neurorehabilitáció, bionyomtatás, biotechnológia területén. Szakemberek betekintést engednek a szimulációs oktatás, az orvosi anyagtechnológia, a műtéti tervezés, az operatív orvostudomány és az ember-gép világába, de a konferencia érinti az egészségügyi mesterséges intelligencia témakörét is.

A konferencia előadói a tudományterület nemzetközileg elismert kutatói, köztük van Metin Akay professzor, a Houstoni Egyetem Egészségügyi Mérnöki Intézetének alapítója.

A konferenciához kapcsolódóan október 25-én és 26-án több tucat programon keresztül népszerűsítik az egészségügyi innovációt az egyetemi hallgatók körében. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek az egészségügyi innováció gyakorlati lehetőségeibe, miközben csapatokban versenyezve oldhatnak meg valós egészségügyi kihívásokat. A nyertes csapat részt vehet a végső megmérettetésen, amire egész Európából érkeznek hallgatók.

A PTE a I. Nemzetközi Egészségügyi Mérnök Innovációs Konferencia fontosságát hangsúlyozva felhívta a figyelmet arra, hogy a mérnöki és az orvostudományok mára a társadalmi növekedés legfőbb motorjai lettek.

Az egészségügyi mérnöki terület az orvostudomány és a műszaki informatika határmezsgyéjén, jött létre, fókuszában a műszaki és informatikai megoldások orvostudományi alkalmazása és az emberek életminőségét javító technológiák keresése áll. Legyen szó testre szabott, mesterséges intelligenciával "tanított" művégtagokról, háromdimenziós képalkotásról és tervezésről, élő szövetek nyomtatásáról, rendhagyó, a 21. századi igényekre válaszul létrejött sebészi-mérnöki együttműködésekről, mind ehhez a jövőbe mutató, hatalmas potenciált jelentő területhez kapcsolódik.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink