2022. július. 01., péntek - Tihamér, Annamária.
hirdetés

Alacsony dózisú rivaroxaban perifériás artériás betegségben: a COMPASS és VOYAGER vizsgálatok metaanalízise

Perifériás artériás betegségben (PAD) az alacsony dózisú rivaroxaban és az aszpirin kombinációja hatékonyabb a kardiovaszkuláris és végtagi események, köztük az akut végtagi ischaemia, és major, vaszkuláris okból történő amputáció megelőzésében, mint az aszpirin monoterápia. A major vérzéses események száma magasabb a kombinációs kezelés mellett, de nem a fatális, vagy kritikus szervi vérzések miatt. A vizsgálatok konzisztens eredményei alátámasztják az alacsony dózisú rivaroxaban és az aszpirin kombinációjának észszerűségét a PAD betegek széles spektruma esetén.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Bedő Csaba
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A ROVAT TÁMOGATÓJA
Bayer Hungária Kft.
Székhely: 1117 Budapest, Dombóvári út 26.
Fióktelep: 2040 Budaörs, Vasút utca 13.
Kapcsolattartásra szolgáló e-mail cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, a 01-09-063142 cégjegyzékszámon

Adószám: 10263002-2-44
Web: www.baymedinfo.hu www.bayer.co.hu

 

E havi szerkesztőnk

 

 

Dr. Nagy András, kardiológus, belgyógyász. A Bács-Kiskun Megyei Kórház I.Belgyógyászat-Kardiológia osztályának osztályvezető főorvosa. 2004-ben PhD minősítést szerzett. A Magyar Nemzeti Szívalapítvány kuratóriumának tagja, majd elnöke volt hosszabb ideig. A European Heart Network alelnöke volt 2013-15 között. Munkásságát a Magyar Kardiológusok Társasága több alkalommal Pro Societate oklevéllel ismerte el.

hirdetés