hirdetés
2022. január. 27., csütörtök - Angelika.
hirdetés

Alacsony dózisú rivaroxaban perifériás artériás betegségben: a COMPASS és VOYAGER vizsgálatok metaanalízise

Perifériás artériás betegségben (PAD) az alacsony dózisú rivaroxaban és az aszpirin kombinációja hatékonyabb a kardiovaszkuláris és végtagi események, köztük az akut végtagi ischaemia, és major, vaszkuláris okból történő amputáció megelőzésében, mint az aszpirin monoterápia. A major vérzéses események száma magasabb a kombinációs kezelés mellett, de nem a fatális, vagy kritikus szervi vérzések miatt. A vizsgálatok konzisztens eredményei alátámasztják az alacsony dózisú rivaroxaban és az aszpirin kombinációjának észszerűségét a PAD betegek széles spektruma esetén.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Bedő Csaba
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

E havi szerkesztőnk

Dr. Battyányi Bertalan

 

Szakmai önéletrajz

 

1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvoskarán.  A nyíregyházi Jósa András Megyei Kórház V. számú, hematológiai profilú belgyógyászati osztályán lettem osztályos orvos, 1998-tól belgyógyász szakorvos. 2000-től ugyanezen intézmény kardiológia-angiológia  profilú, III. számú belgyógyászati osztályára kerültem. Innen tettem 2002-ben klinikai hematológiából, majd 2004- ben kardiológiából szakvizsgát. Felnőtt transthorakalis és transoesophageális  licencvizsgákkal rendelkezem. 2006-tól a Szabolcs-Szatmár-Beregi Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (a fenti intézet jogutódja) kardiológiai járóbeteg szakellátásában dolgozom a kórház vásárosnaményi telephelyén.

 

hirdetés