hirdetés
hirdetés

1Pécsi Tudományegyetem, Klinikai Központ, Neurológiai Klinika 2MTA-PTE Klinikai Idegtudományi Képalkotó Kutatócsoport 1,2Janszky József dr. neurológus szakorvos PhD, MTA doktora egyetemi tanár és 1Bóné Beáta dr. neurológus szakorvos PhD egyetemi adjunktus cikkei

  #1
2020-09-25 08:39:00

Diagnosztizált és kezelt fokális epilepsziában szenvedő beteg rohamhalmozódása esetén az antiepileptikus kezelés revideálása javasolt. Felmerülhet a már szedett antiepileptikum dózisának átmeneti vagy tartós emelése, de újabb antiepileptikum adjuválása is. Leggyakrabban használt, gyorsan beállítható és vénásan is adható antiepileptikumok: valproát, levetiracetám, lakozamid. Újabb lehetőség a szintén gyorsan adható és beállítható brivaracetám, melynek rohamhalmozódásban történő hatékonyságát egy kis esetszámú, nyílt, randomizált, multicentrikus vizsgálat is megerősíti.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk.

Már 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása. Az oltópontokon közvetlenül is be tudnak jelentkezni az egészségügyi dolgozók a koronavírus elleni védőoltásra.