hirdetés
hirdetés

szakgyógyszerész Dr. Bokor Dóra cikkei

#1
2019-10-11 08:39:00

Az MTA doktoraként és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont tudományos tanácsadójaként nemzetközi szinten is elismert szakmai karriert tudhat magáénak dr. Puskás László, aki kutatócsoportjával jelenleg az Alzheimer-kór egy ígéretes, új gyógyszerjelöltjének fejlesztésén dolgozik. A szegedi Avidin Kutató, Fejlesztő és Kereskedelmi Kft. alapító tulajdonosa és ügyvezetője a hazai gyógyszerfejlesztésben rejlő lehetőségekről és buktatókról, az Alzheimer-kutatás irányvonalairól beszélt a Pharma Tribune-nek. Az interjút a PharmaOnline közli.

#2
2019-02-15 05:15:00

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora és kancellárja tegnap írta alá azt az együttműködési megállapodást, amelynek értelmében az SZTE hivatalosan is szorosabbra fűzi kapcsolatát a Pfizer Gyógyszer-kereskedelmi Kft.-vel a kiemelt innovatív potenciált hordozó klinikai vizsgálatok lebonyolítása terén. Cél a gyógyszeripari kutatás-fejlesztések elősegítése és a magyarországi betegek gyógyulásának támogatása.

#4
2018-04-26 07:11:00

Az EMA legfrissebb statisztikája szerint hazánk továbbra is az európai országok élmezőnyében áll a klinikai vizsgálatok száma alapján. Bár a várhatóan 2019–2020-tól életbe lépő, hatósági engedélyezéssel kapcsolatos uniós harmonizáció egyes területeken elvesz a versenyelőnyünkből, dr. Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója szerint vannak olyan lehetőségeink, amikkel továbbra is vonzó környezetet teremthetünk a gyógyszerfejlesztő cégek számára – a részletekről a PharmaOnline-nak adott interjúban beszélt.

#6
2017-09-11 11:15:00

A terhesség alatti alkoholfogyasztás a magzatkárosodás egyik leggyakoribb oka. Miért veszélyes terhesen alkoholt inni?

#7
2017-09-11 11:02:00

A terhesség alatti alkoholfogyasztás a magzatkárosodás egyik leggyakoribb oka. A kialakuló arcdeformitások, a szellemi képességek károsodásában megnyilvánuló agyi fejlődési rendellenességek és a növekedésbeli elmaradás súlyossága az alkoholhatás mennyiségével és gyakoriságával arányos. Gyógyítani nem lehet, de megelőzni igen: a várandósság alatt mondjunk nemet az alkoholos italokra!

#8
2017-05-09 08:59:00

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi és Általános Orvostudományi Karának kutatói állatkísérlettel igazolták, hogy a parlagfű tartós fogyasztása szervi károsodásokat okoz. Az észlelt agy- és vesekárosító hatás megkérdőjelezi a parlagfű hosszú távú humán fogyasztásának biztonságosságát. Dr. Csupor Dezső és kollégái óva intenek a megtévesztően reklámozott parlagfűtartalmú termékek egyre terjedő fogyasztásától, írja a PharmaOnline.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Litván kutatók kifejlesztettek egy olyan számítógépes algoritmust, ami megnyithatja a kaput a korai diagnózisalkotás felé.

Hiába kapott majdnem ezer beadványt, az Alkotmánybíróság óvatoskodó, a lényeget kikerülő döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy a védettségi igazolvány kiállja az alkotmányosság próbáját.