hirdetés
2017. október. 21., szombat - Orsolya.
hirdetés

Új irányelveket adott ki az Európai Kardiológus Társaság, amelyek számos módosítást tartalmaznak az ST-elevációs miokardiális infarktus, a perifériás artériabetegségek és a szívbillentyű-betegségek diagnózisa és terápiája vonatkozásában.

15-30 percen belül megbízható eredményt adhat a szívinfarktus diagnosztizálásában egy új vérvizsgálat.

Barna István Kardiovaszkuláris prevenció címmel írt könyve kapcsán a hvg.hu arról ír: a szív- és érrendszeri betegségek esetében (is) hajlamosak vagyunk megfeledkezni a megelőzésről.

Az ibuprofén hosszú távú szedése növeli az artrózisos betegek vérnyomását, közölte a PharmaOnline.

Az országos intézet önálló épületbe költözésének 40. évfordulóján tennék a Szent István-Szent László Kórház részévé az Országos Kardiológiai Intézetet, írja a Népszavában Kökény Mihály.

hirdetés

A Clinical Journal of the American Society of Nephrology tanulmánya szerint a vesefunkció romlásával párhuzamosan nő a pitvarfibrilláció kockázata; a csökkent vesefunkciójú személyek esetében valószínűleg hasznos lenne a normál szívritmus fenntartását célzó prevenció.

A nők 57 százaléka hal meg Magyarországon szívproblémák miatt, 43 százalékuknál még csak mellkasi fájdalom sem utal arra, hogy nagy a baj.

A dohányzó felnőtt közelében felnövő gyerek könnyebben lesz dohányos. A passzív dohányzás jelentősen növeli a fiatalkori szívinfarktus esélyét.

A betegek majdnem fele nem szedi be a neki rendelt koleszterinszint-csökkentő gyógyszereket, olvasható a PharmaOnline-on.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés

Akkor tudunk nehéz helyzetben lévő embertársainkon, barátainkon, rokonainkon segíteni, ha jobban megértjük a halállal kapcsolatos lelki folyamatokat, és mi magunk is rendezzük a viszonyunkat ezzel a kérdéssel.

Két közlemény is megjelent a British Medical Journal-ben a szteroid torokgyulladásban való alkalmazásáról. Az egyik egy review és metaanalízis (Corticosteroids for treatment of sore throat: systematic review and meta-analysis of randomised trials), a másik egy ajánlás (Corticosteroids for sore throat: a clinical practice guideline).