hirdetés
2019. február. 18., hétfő - Bernadett.
hirdetés

Az adatok szerint az akut kardiovaszkuláris eseményen átesett betegek közül kevesen vesznek részt szekunder prevenciós programban.

A különféle infekciók, köztük az influenza, a tüdőgyulladás, illetve a húgyúti fertőzések jelentős mértékben fokozhatják a nem kívánatos kardiovaszkuláris események gyakoriságát.

hirdetés

Ha fellép a fejfájás, az már általában olyan magas vérnyomásértékekre utal, amik orvoshoz fordulást tesznek szükségessé, közölte a PharmaOnline.

Ismét pályázatot hirdetett a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága kardiológiai szakrendelések és szakambulanciák számára.

Amerikai kutatók új eredményei szerint a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére használt szer szívbetegeken is segíthet, közölte a PharmaOnline.

A mesterséges keringést biztosító ECMO használatával 25 százalékkal nőhet azon betegek túlélési esélye, akiknek keringését hirtelen szívhalál után elvégzett újraélesztéssel nem sikerült helyreállítani.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés

Ha hihetünk a kormány Nemzeti Drogellenes Stratégiájának és Magyarország 2020-ra kábítószermentessé válik, akkor 2019 a kábítószermentességre felkészülés éve.

Elkezdődött a kampány az őszi önkormányzati választásokra. Az egészségügyről értelmes szó alig esett, könnyen lehet, hogy nem is fog.