hirdetés
2017. május. 23., kedd - Dezső.
hirdetés

A European Society of Cardiology közleménye szerint a kis termetűekkel összehasonlítva, a magas nők körében majdnem háromszorosára nő a pitvarfibrilláció kialakulásának esélye. A magas termetű nők és férfiak esetében különösen fontos a túlsúly elkerülése.

Még az amúgy egészséges anyagcseréjű elhízottakat is nagyobb eséllyel sújtja szívroham vagy agyvérzés, mint az átlagos testsúlyúakat.

Olyan innovációkat mutattak be az MKT legutóbbi kongresszusán, amelyek jelentősen javítják a szívinfarktuson, stroke-on átesett betegek esélyeit.

Száz százalékos táppénzzel ösztönöznék a kardiológusok a szívinfarktuson átesetteket, hogy vegyenek részt a rehabilitáción, tudatja a HírTV.

Bionyomtatású tapasszal próbálják meggyógyítani a szívszöveten az infarktus által okozott sebeket, közli a GyártásTrend.

hirdetés

Fiatal és már tapasztalt kardiológusok értékelték a szívgyógyászatot, s azt: miért tud ennyire sikeres lenni ez a szakma Magyarországon.

A nem K-vitamin típusú, új orális antikoagulánsok megjelenése nagy előrelépést hozott a pitvarfibrilláció okozta stroke és szisztémás embolizáció megelőzésében, közli a PharmaOnline.

Sikerrel zárult a koleszterinszint-csökkentésben áttörést jelentő egyik legnagyobb klinikai vizsgálat.

A daganatellenes kezelések mellékhatásai, a betegséggel járó megpróbáltatások megviselik a szívet és az érrendszert is.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés

Eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha a jövő kórháza kicsit az otthonunk is lenne.

A magyar egészségügy a Fidesz immár hét éves uralkodásának állatorvosi lova. A kórházak, intézmények többsége szinte lehetetlen körülmények között „működik".