hirdetés
2017. március. 26., vasárnap - Emánuel.
hirdetés

A nemszteroid gyulladásgátlók használata együtt jár a szívleállás fokozott kockázatával, állapítja meg egy nagy esetszámú dán vizsgálat eredményeképpen a European Heart Journal - Cardiovascular Pharmacotherapy legutóbbi száma. A kutatók a diclofenac kerülését és az ibuprofenhasználat korlátozását ajánlják.

A heveny szívizominfarktus és a szívelégtelenség új megelőzési és terápiás lehetőségeit kutatja a Semmelweis Egyetem (SE) orvoscsoportja.

Az iszkémiás szívbetegség és szívelégtelenség korai felismerését és terápiás lehetőségét kutatja a Semmelweis Egyetem négy K+F vállalkozással.

Egyes kardiovaszkuláris kórképekben a tromboemboliás szövődmények megelőzésében nagy szerep jut az új antikoagulánsoknak – írja a PharmaOnline.

A magyar fejlesztésű orvostechnikai eszköz 1 perc alatt EKG-t mér, és előre jelzi a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázatát.

hirdetés

A nebivolol számos pleiotrop hatással rendelkezik, amelyek megkülönböztetik a hatóanyagcsoport többi molekulájától – írja a PharmaOnline.

Antihipertenzív hatóanyagok szokásos dózisainak negyedét kombinálva kifejezettebben csökkenthető a vérnyomás, írja a PharmaOnline.

A vérnyomás hatásos és kíméletes csökkentése a több mint 90%-os hipertóniaprevalenciájú krónikus vesebetegek számára létkérdés. [Kreditpontos  kvízzel]

A magas vérnyomás nagymértékben befolyásolja a vesebetegségek progresszióját – ez utóbbi kiváltó okától függetlenül.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés

Megtiszteltetés számomra, hogy orvosi jövőkutatóként megoszthatom Önökkel az automatizálás egészségügyre gyakorolt hatásaival kapcsolatos kutatásom eredményeit.

A túlsúlyos szülők normálisnak tartják szintén súlyproblémákkal küzdő gyermekeiket, ám az már érdekesebb, hogy kimutathatóan alulbecsülik gyermekük súlyát.