hirdetés
2017. április. 25., kedd - Márk.
hirdetés

A nemszteroid gyulladásgátlók használata együtt jár a szívleállás fokozott kockázatával, állapítja meg egy nagy esetszámú dán vizsgálat eredményeképpen a European Heart Journal - Cardiovascular Pharmacotherapy legutóbbi száma. A kutatók a diclofenac kerülését és az ibuprofenhasználat korlátozását ajánlják.

Biztonsági vizsgálatot rendelt el az FDA a felszívódó GT1 stentekkel kapcsolatban, mivel ezek súlyos kardiális eseményeket okozhatnak, írja az OTSZ Online.

Magyarország 2012-es csatlakozása az Eurotransplanthoz lehetővé tette, hogy a betegek külföldről is kaphassanak szívet.

A Nemzetközi Hypertonia Társaság és a Hypertonia Világ Liga mozgalmat hirdetett 2017-ben: május a vérnyomásmérés hónapja.

Katéteren keresztül, fagyasztásos eljárással műtenek szívritmuszavarban szenvedő betegeket a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

hirdetés

2016. augusztus 27-én megjelent a lipidzavarok kezelésére vonatkozó közös európai ajánlás, közli a PharmaOnline.

Sikerrel zárult a koleszterinszint-csökkentésben áttörést jelentő egyik legnagyobb klinikai vizsgálat.

A nebivolol számos pleiotrop hatással rendelkezik, amelyek megkülönböztetik a hatóanyagcsoport többi molekulájától – írja a PharmaOnline.

Antihipertenzív hatóanyagok szokásos dózisainak negyedét kombinálva kifejezettebben csökkenthető a vérnyomás, írja a PharmaOnline.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés

Szakemberként is nehézséget jelent követni a változásokat, laikusként pedig gyakorlatilag lehetetlen. Hogy mely módszerek, készítmények, állítások tekinthetők hitelesnek, melyek képviselnek tényeken alapuló táplálkozási ismereteket, hogy ismerhetők fel a hiteles módszerek, sok szemszögből vizsgálható kérdés.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy senkinek ne kelljen Magyarországon kórházi fertőzésben elveszítenie az életét vagy egy szerettét. Ne hagyd annyiban, ha téged is jogsértés ért!