hirdetés
2018. február. 23., péntek - Alfréd.
hirdetés

A szomszédság az egyéni egészségi és társadalmi–gazdasági tényezőkön kívül is szignifikánsan befolyásolja a kardiovaszkuláris egészséget. Az American Heart Association folyóiratában megjelent tanulmány a közegészségügy szerepére hívja fel a figyelmet.

Nemcsak a vérnyomást csökkenti, hanem erősíti a lábizmokat a lépcsőzés, különösen az ösztrogénhormon hiányában szenvedő nőknél.

A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Onkológusok Társasága azért hozta létre az onkokardiológiai munkacsoportot, hogy a legújabb eredmények is eljussanak a gyógyítókhoz.

A modern diagnosztikai berendezéseknek köszönhetően tovább javítható a statisztika – mondta az SE klinikai rektorhelyettese.

Modern szív-CT készüléket mutattak be a Semmelweis Egyetem (SE) Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján pénteken.

hirdetés

A sóban gazdag étrend csökkenti az agyi véráramlást, ronthatja a kognitív funkciókat, közölte a PharmaOnline.

A főütőér-tágulat az idősebb férfiakat érintő betegség, a 60 év felettiek körében mintegy 5 százalékos az előfordulása – írja a semmelweis.hu.

Christiaan Barnard dél-afrikai sebész a világon először hajtott végre szívátültetést. A Magyar Idők most élt át egy transzplantációt.

Az Európai Kardiológiai Társaság átfogó statisztikai jelentése alapján közli a hvg.hu, hogy hogyan állunk a szív- érrendszeri betegségek tekintetében.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés

Miért is elengedhetetlen, hogy a segítő szakemberek rendszeres szupervíziós segítséget kapjanak?

Az egészségügyi szakdolgozók 77,5 százaléka ugyan elégedett jelenlegi beosztásával, 74,6 százalék azonban úgy érzi, hogy a társadalom részéről sem erkölcsi, sem szakmai elismerést, megbecsülést nem kap – derül ki egy eddig még nem publikált szakdolgozat kérdőívének eredményeiből.