hirdetés
2017. június. 29., csütörtök - Péter, Pál.
hirdetés

Magyarországon az akut események súlyos következményeit akarjuk elkerülni, és nem az akut esemény létrejöttét. Nagyon fontos volna a rizikó felmérése – mondta Járai Zoltán egyetemi tanár, a budapesti Szent Imre Kórház Általános Kardiológiai Profiljának vezető főorvosa.

Az amerikai tudósok által kifejlesztett készülék ráadásul vezeték nélkül működik, közölte a GyártásTrend.

A dohányzó felnőtt közelében felnövő gyerek könnyebben lesz dohányos. A passzív dohányzás jelentősen növeli a fiatalkori szívinfarktus esélyét.

A betegek majdnem fele nem szedi be a neki rendelt koleszterinszint-csökkentő gyógyszereket, olvasható a PharmaOnline-on.

Még az amúgy egészséges anyagcseréjű elhízottakat is nagyobb eséllyel sújtja szívroham vagy agyvérzés, mint az átlagos testsúlyúakat.

Olyan innovációkat mutattak be az MKT legutóbbi kongresszusán, amelyek jelentősen javítják a szívinfarktuson, stroke-on átesett betegek esélyeit.

hirdetés

Száz százalékos táppénzzel ösztönöznék a kardiológusok a szívinfarktuson átesetteket, hogy vegyenek részt a rehabilitáción, tudatja a HírTV.

A European Society of Cardiology közleménye szerint a kis termetűekkel összehasonlítva, a magas nők körében majdnem háromszorosára nő a pitvarfibrilláció kialakulásának esélye. A magas termetű nők és férfiak esetében különösen fontos a túlsúly elkerülése.

A Nemzetközi Hypertonia Társaság és a Hypertonia Világ Liga mozgalmat hirdetett 2017-ben: május a vérnyomásmérés hónapja.

Katéteren keresztül, fagyasztásos eljárással műtenek szívritmuszavarban szenvedő betegeket a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés
Úgy néz ki, hogy a forró nyár felgyorsítja az egészségügy rothadásának folyamatát, mindezzel pedig el is indítja a végjátékot. Az évtizedek óta tartó beleszarás gyümölcse lassan megérik, és csak összedől az a rendszer, amely a jelenlegi állapotában teljesen fenntarthatatlan.

A nagy meleget nemcsak az emberek, de az állatok is nehezen bírják. A kutya-meleg a kutyákat is megviseli.