hirdetés
hirdetés
2020. július. 11., szombat - Nóra, Lili.
hirdetés

Praxisközösség alakult Dunavarsányban

Az egészségügyi alapellátás színvonalának további emelése érdekében, praxisközösségek létrehozására 5,8 milliárd forintot különít el a központi költségvetés – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Dunavarsányban egy ilyen új centrum átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

hirdetés

Rétvári Bence elmondta, hogy az országban eddig mintegy ötven praxisközösség kezdte meg működését, azokra európai uniós forrásból 6,6 milliárd forintot fordított a kormányzat. Az államtitkár közlése szerint a következő években további száz praxisközösség életre hívására nyílik lehetőség, maximum 80 millió forint értékben. A pályázatok benyújtásának határideje február 28.

A hazai egészségügyi ellátórendszer elsősorban az akut betegek ellátására és a krónikus betegek gondozására fókuszál, az új szolgáltatásként megjelenő praxisközösségekkel a lakosság népegészségügyi mutatóinak javítására helyezik a hangsúlyt. Ismertetése szerint – ennek keretében – rendelőkben és más helyszíneken az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, a túlsúly, a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében indul a küzdelem. Ehhez plusz szolgáltatásként többek között védőnők, diabetikus szakemberek, gyógytornászok állnak rendelkezésre, a háziorvosok pedig – többlet javadalmazásért – külön rendelési időben segítik a munkát. Rétvári Bence hozzátette, az egészség megőrzésének elősegítése eredményeként – a remények szerint – a szakellátás terhei is csökkenhetnek.

Az átadón elhangzott, hogy az első ütemben Dunavarsány és további három település – Szigetszentmiklós, Majosháza, Dunaharaszti – 20 ezer lakosát kívánják bevonni a praxisközösségek szolgáltatásainak körébe.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink