hirdetés
hirdetés
2020. július. 15., szerda - Henrik, Roland.
hirdetés

Veszélyes járványok jöhetnek

Másfél nap alatt végigsöpörhet a világon egy pusztító járvány, és 80 millió áldozat maradhat utána – állítják a Blikk szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői.

hirdetés

Alig száz éve söpört végig a világon a spanyolnátha: a betegség 50 millió áldozatot szedett világszerte. A WHO kutatói szerint azonban a megváltozott, felgyorsult világbanegy hasonló, influenzaszerű kór jóval nagyobb pusztítást végezne, ráadásul sokkal gyorsabban terjedne el a globalizálódott világban, mint eddig bármikor. 

Az Egészségügyi Világszervezet alcsoportja, a Globális Felkészültség-Ellenőrző Testület által szerdán közzétett jelentése (mely a Világ veszélyben címet viseli) arra figyelmezteti a Föld országainak vezetőit: egy pusztító világjárvány bármikor kitörhet, emberek tízmillióit elpusztítva megrengetheti a gazdaságot, veszélyeztetheti a nemzetek biztonságát. Dr. Gro Harlem Brundtland, a testület vezetője szerint a kormányok eddig nem vették komolyan a riasztást, pedig világszerte számtalan olyan kórokozó van, mely pusztító globális járványt okozthat – írja a The Daily Mail nyomán a Blikk.

A jelentés szerint legveszélyesebb kórokozók között ott van az Ebola, a Zika és a Nipah vírusok, és leglabb négy életveszélyes influenzatörzs is. A jeletés lehetséges kórokozóként említi a Nyugat-nílusi lázat, a sárgalázat, a kanyarót és a pestist is.

(forrás: Blikk)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink