hirdetés
hirdetés
2021. szeptember. 20., hétfő - Friderika.
hirdetés

Ujhelyi István az EP egészségügyi munkacsoportjának alelnöke

Alelnökévé választotta Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti (EP-)képviselőjét az Európai Parlament egészségügyi és szociális ellátás innovációjával foglalkozó munkacsoportja. Erről a képviselő irodája tájékoztatta az MTI-t.

A tájékoztatás szerint az egyeztető fórumként működő csoportot 2014-ben hívta életre az úgynevezett Health First Europe nevű, betegjogi szakembereket, egészségügyi dolgozókat, akadémikusokat és szakértőket tömörítő, non-profit civil szervezet Brüsszelben. A munkacsoport vezetésében több parlamenti frakció képviselteti magát, Ujhelyi István a szociáldemokrata frakció által delegált egyik új alelnök lett.

A szocialista politikus elmondta: a munkacsoport az egészségügyi szakpolitika területén végzett erőfeszítéseinek elismeréseként szavazott bizalmat számára.

Büszke vagyok arra, hogy az Európai Egészségügy Unió programjának egyik kidolgozójaként és kezdeményezőjeként részese lehetek annak a szakpolitikai munkának, amely prioritásként kezeli a közegészségügyi ellátások színvonalának megerősítését, a betegközpontú és igazságosan hozzáférhető, mindenkinek európai szintű ellátást nyújtó rendszerek kiépítését – fogalmazott Ujhelyi István.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink