2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Tovább lehet pályázni az idei Nekem Szól! díjra

Egy héttel meghosszabbították a határidőt, így október 27-ig lehet pályázni az idén negyedik alkalommal meghirdetett Nekem Szól! Egészségértés Díjra.

Október 27 éjfélig meghosszabbította a Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár fővédnökségével futó Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat leadási határidejét az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM). Az idén negyedik alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy díjazza, és minél több emberhez eljuttassa az egészségértéshez kapcsolódó legjobb kezdeményezéseket. Az egészségértés azért fontos, mert azok, akik inkább követik a kezelési előírásokat, gyakrabban vesznek részt szűrővizsgálatokon, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, jobb az általános egészségi állapotuk, és tovább élnek.

„Az egyre növekvő információmennyiség mind a lakosságot, mind az egészségügy szereplőit új kihívások elé állítják, így a hiteles, tényszerű, ám közérthető, egészséggel kapcsolatos kommunikáció minden szereplőtől folyamatos fejlődést kíván. Van még mit tennünk az egészséggel kapcsolatos tudásunk fejlesztése érdekében, hiszen kutatásunk alapján minden második magyar embernek problémás az egészségértése” – mondta el a pályázat kapcsán dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

A korábbi évektől eltérően a pályázatokat idén új weboldalon, a www.nekemszol.hu-n keresztül küldhetik be a jelentkezők, ahol a zsűri által kiválasztott legjobb 20 (kategóriánként 5-5) pályaműről a közönség is szavazhat. A legtöbb voksot begyűjtő projekt közönségdíjat kap a zsűri által odaítélt díjak mellett. A Nekem Szól! 2019 Egészségértés Díjra október 27-ig az alábbi területekről várják a pályaműveket:

  • Egészségügyi intézmények és egészségügyi szakemberek
  • Társadalmi szervezetek, egyéb állami és gazdálkodó szervezetek és szakembereik
  • Média és a kommunikációs ipar szereplői
  • Egészségipar szereplői

Az első három kategória minden győztese bruttó 200.000 forintos, míg a második helyezettek egyenként bruttó 100.000 forintos, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50.000 forintos pénzdíjban részesülnek, míg az Egészségipar szereplői kategória díjazottjai külön pénzdíjban nem részesülnek. A közönségdíj nyertese bruttó 200.000 forint pénzdíjban részesül.

A pályázatra 2018. október 1. és 2019. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehet nevezni. A részletes pályázati kiírás és a további feltételek a www.nekemszol.hu oldalon érhetőek el.

(forrás: Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete )
hirdetés

Könyveink