2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Szenior orvosok találkozója

Tizenötödik alkalommal szervezték meg a szenior orvosok találkozóját Fejérben, ezúttal a királyok városában, írta a FEOL.

A szenior pályatársakat nagyobb törődés illeti – vallja régóta Altorjay András, a neves fehérvári kardiológus, aki egykor megálmodta az évenkénti találkozót. A Magyar Orvosi Kamara megyei szervezete a Vidi stadionban adott randevút a szenior korú orvosoknak, kibővítve a meghívottak körét a főnővérekkel és szakasszisztensekkel, tekintettel a jubileumi évfordulóra.

A városvezető Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel köszöntötte az idén 80. születésnapját ünneplő Mayer Gizella gyermekgyógyászt, kardiológust, aki 1963 óta a fehérvári kórházban dolgozik, és akitől megtudtuk: még ma is hetente három alkalommal rendel. A városban Mayer Gizella főorvosnő szervezte meg annak idején a gyermekkardiológiát.

A hagyományokhoz hűen a találkozón átadták a Szent Márton-emlékérmeket. Szakmai pályafutások elismeréseként az idén tizenheten (fehérváriak, megyebeliek és más megyékben élők) vehették át az emlékérmet: Czikajló Gyula (Martonvásár), Csizmazia Endre, Fehér Terézia, Ferencz Péter, Füller Mária, Gyorsok Zsuzsa, Király Bernadett (Fehérvárcsurgó), Kisteleki András (Siófok, Székesfehérvár), Kósa Zsuzsa, Paál Zoltán, Palkonyay Gábor (Balassagyarmat), Rostaházi Nóra, Sármai Katalin, Székely András, Szilágyi Orsolya, Tóth László (Mór, Budapest) és Vajda Marianna, írja a lap.

(forrás: FEOL)
hirdetés

Könyveink