2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Országos Szeniormozgásnap a Népligetben

Szeniormozgásnapot rendez a Nyugdíjasok Országos Szövetsége szeptember 24-én, a népligeti FTC Sporttelepen.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) évek óra kommunikálja a rendszeres mozgás előnyeit az idősebbek körében, mindemellett különböző események szervezésével igyekszik meghozni a szeniorok mozgási kedvét. Ennek a kezdeményezésnek a kiemelkedő eseménye idén a Szeniormozgásnap, amelyet szeptember 24-én tartanak a Népligetben, az FTC Sporttelepén, reggel 9 órától. A NYOSZ az ország minden tájáról várja a nyugdíjasokat az ingyenes rendezvényre.

Dr. Nagy Sándor, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének szenior mozgásszakértője elmondta: „A rendszeres mozgás a 60 év felettiek körében igen ritka, ilyenkor a túlsúly mellett már megjelennek a különböző betegségek, mozgásszervi, ízületi fájdalmak, amelyek akadályozhatják a rendszeres sportot. Viszont az ízületi, mozgásszervi panaszok enyhítésének egyik módja a rendszeres, megfelelő testmozgás lenne.”

A Szeniormozgásnapon mindenki megtalálhatja a neki tetsző mozgásformát a pingpongtól a minigolfig, hiszen lesznek nagyobb felkészültséget igénylő sportesemények és könnyű, mindenki számára teljesíthető mozgásos programok egyaránt. A Népligetben óránként induló nordic walking körséta és kerékpárkörtúra mellett többek között lehet majd tollaslabdázni, ping-pongozni, petanque-ozni, minigolfozni de a résztvevők összemérhetik tudásukat logikai játékokban vagy akár billiárdfociban is. A programok közül nem maradhat ki a rendkívül népszerű szeniortáncház sem.

Az aktív, egészséges életmód nem merül ki a sportolásban, a nyugdíjasok különböző szűrővizsgálatokon mérhetik fel az egészségügyi állapotukat, illetve kipróbálhatják a stresszoldó masszázst is.

(forrás: Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége)
hirdetés

Könyveink