2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Kerékpáros országjárás Észak-Magyarországon

Örökmozgók – mozgással a rák ellen

A Magyar Rákellenes Liga a mozgás évének hirdette meg 2018-at, mert az aktivitásnak nagy szerepe van a rákbetegségek megelőzésében.

Kerékpáros országjárásra indul a Magyar Rákellenes Liga elnöke. A liga 2018-at a mozgás évének hirdette meg, mert a mozgásnak igen nagy szerepe van az egészséges életmód kialakításában, a daganatos (és más) betegségek megelőzésében és a rehabilitációban. A túra célja, hogy a tagok minél többet mozogjanak és minél több embert vonjanak be a környezetükből a mozgásba.

– Fontos, hogy jó példával járjak elől. Ezért azt tervezem, hogy a nyár elején olyan kerékpáros országjárásra indulok, amin Budapestről indulva érintem az észak-magyarországi Alapszervezeteket. Célom, hogy meglátogassam az útba eső Alapszervezeteket és helyben segítsem a mozgásos programok népszerűsítését – nyilatkozta Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

Az elnök Budapestről indulva érinti a liga észak-magyarországi alapszervezeteit
Az elnök Budapestről indulva érinti a liga észak-magyarországi alapszervezeteit

A kerékpáros túra időpontja: 2018. június 16-24.

Az útvonal hossza: 470 km.

Találkozás a 0 km kőnél (1013 Budapest, Clark Ádám tér)

2018. június 16-án, szombaton 8:45-kor, indulás: 9:00 órakor

Az útvonal:

Budapest – Kerekharaszt – Hatvan – Zagyvaszántó – Apc – Petőfibánya – Rózsaszentmárton – Gyöngyös – Salgótarján – Borsodnádasd – Bélapátfalva – Edelény – Encs – Miskolc – Tiszafüred

(forrás: Magyar Rákellenes Liga)
hirdetés

Könyveink