2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Online oktatja az orvosok, ápolók gyerekeit a KórházSuli

A KórházSuli Alapítvány és a Bethesda Gyermekkórház együtt szervezte az egészségügyi dolgozók gyermekeinek online oktatását.

Néhány óra alatt több mint 100 önkéntes egyetemista jelentkezett, akik a főbb tárgyakból virtuális tanórákat tartanak.

A program szervezőinek célja kettős. Egyrészt a koronavírus okozta rendkívüli oktatási helyzet nehézségeinek mérséklése, különös tekintettel az egészségügyi dolgozók gyermekeinek foglalkoztatására. Másrészt az önkéntes egyetemisták megtapasztalhatják a társadalmi szerepvállalás fontosságát, ráadásul ezáltal teljesíthetik a kötelező gyakorlatukat.

A KórházSuli Alapítvány az otthoni tanulásra kényszerülő beteg gyermekek távoktatásában már hatéves gyakorlattal rendelkezik. Ennek tapasztalatait és tananyagjait – magyar, matematika, történelem, természettudományi tárgyak, idegen nyelvek – is felajánlják a kialakult extrém helyzetben való cselekvésre. Természetesen a beteg gyerekek támogatása folyamatos marad.

„Együttérzéssel és elismeréssel gondolunk a legnagyobb terhet viselő kórházi dolgozókra, háziorvosokra, mentőkre, laboránsokra – mondta el Tóthné Almássy Monika, a KórházSuli Alapítvány vezetője –. A magunk eszközeivel így kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy legalább  gyermekeik iskolai előrehaladása miatt kevésbé kelljen aggódniuk, nyugodtabban koncentrálhassanak kritikus feladataikra.”

Az egyetemekkel megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy a hallgatóik által adott online órák beszámíthatók legyenek a kötelező gyakorlati óráikba. Sőt, az úgynevezett Moodle (eLearning) rendszerben rögzített, a KórházSuli önkéntesei által készített tananyagokat megnyitják mindenki számára. A középiskolások ezek mintájára, tanáruk mentorálásával saját feldolgozott anyagaikat is beküldhetik, ezáltal közösségi szolgálatukat (IKSZ) arányosan igazolják.

A kezdeményezés szakmai hátterét, az önkéntesek felkészítését és koordinálását a KórházSuli Alapítvány nyújtja. A technikai hátteret a Telenor Magyarország Zrt. biztosítja. Az egészségügyi dolgozókat a Bethesda Gyermekkórház informálja.

A programba az egészségügyi dolgozóknak ITT lehet bejelentkezni.

(forrás: KórházSuli)
hirdetés

Könyveink