2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Milliókat adományozott a válogatott labdarúgó

Gulácsi Péter, magyar válogatott labdarúgó, RB Leipzig kapusa 3 millió Ft-ot ajánlott fel a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) javára.

A sportoló szeretné, ha Magyarországon is elterjedne az, ami Nyugat – Európában már természetes, hogy ismert emberek társadalmi felelősségvállalás keretében olyan ügyek mellé állnak – és támogatják azokat adományokkal –, mint például a koraszülöttek ellátása.

A KORE a felajánlott összeggel a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Koraszülött intenzív osztályát ( PIC ) segítette,  egy vérgáz analizátor ( astrup) készüléket kapott az osztály, mellyel a vérben oldott gázok mennyiségét és a vér vegyhatását ellenőrzik.

Földvári Nagy Zsuzsanna a KORE elnöke az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy Magyarországon minden 10. gyermek koraszülöttként érkezik a világra. Koraszülésről a baba 24. – 37. hete közötti érkezésről beszélünk. Az, hogy melyik koraszülött lesz teljesen egészséges, és kinek lesz szövődménnyel terhelt a felépülése, azt soha nem lehet tudni a világra jövetelükkor. Minél tovább bent van az anyaméhben, annál nagyobb az esélye az egészséges életre.

Magyarországon a KORE honosította meg a Koraszülöttek Világnapját. Az egyesületet érintett anyukák alkotják, mindannyian koraszülötteket nevelnek. Tagjai 11 éve önkéntesen végzik a munkájukat, hogy segítsék azokat, akik utánuk érkeznek ebbe a helyzetbe.

Hidat képezünk és ernyő szervezetként működünk – mondta az egyesület elnöke.

Az adományt a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Főigazgatója, dr.Trombitás Zoltán vette át Gulácsi Péter válogatott labdarúgótól, akit kismama felesége is elkísért az ünnepélyes átadásra. A kórház dolgozói ezúttal is köszönetet mondanak a felajánlásért.

(forrás: Koraszülöttekért Országos Egyesület)
hirdetés

Könyveink