2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

2020: az Alvás Éve Magyarországon

Magyar alvástérkép készül

A World Association of Sleep Medicine/World Sleep Society hazai partnerszervezete, a Magyar Alvás Szövetség 2020-ban meghirdeti az Alvás Évét.

Az  alváskultúra  hazai szakembereinek  tapasztalataival erősítik a globális kampányban résztvevők nemzetközi üzenetét: „Better Sleep, Better  Life, Better Planet – Jobb alvás, jobb élet, jobb világ.”

Magyarországon a felnőtt lakosságnak több mint harminc százaléka küzd alvásproblémákkal. Egyre kevesebbet és egyre rosszabbul alszunk, miközben a teendőink eredményes megvalósításához nélkülözhetetlen a mindennapi jó alvás. A Magyar Alvás Szövetség kezdeményezésére és szervezésében az alváshoz kapcsolódó egészségügyi ismeretterjesztés új formáit kívánják bevezetni, nemzetközi kapcsolatrendszerük közvetítésével az alváskultúra széles körű megismertetését vállalják.

Márciusban nyílik a World Sleep Day/Alvás Világnapja magyarországi eseménysorozata a Magyar Tudományos Akadémián, európai standardok alapján kidolgozzák a hazai digitális alvás-coaching platformot, megkezdik a hazai alvástérkép készítését országos felmérés alapján, és az alvás ismeretterjesztés  új formáit vezetik be.

Várják mindazok kapcsolódását, akik bármilyen formában szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy Magyarországon jobban aludjanak az emberek

További információ: Magyar Alvás Szövetség

(forrás: Magyar Alvás Szövetség)
hirdetés

Könyveink