hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

A kialvatlanság veszélyei nyáron

Az Alvásszövetség legújabb jelentése szerint a meleg nyári hónapokban gyakrabban jelentkezik a nyomasztó álmosság, de a kora délutáni órákban is számos baleset következik be, amelyeknek az álmosság az oka.

A pihentető alvást követő nappalokon sokkal gyorsabban oldunk meg akár bonyolultabb helyzeteket is, mint fáradtan, leverten, kialvatlanul. Ezért nem mindegy, hogyan alszunk. Számos munka végzése, így az autóvezetés közben is érvényes a nappali tevékenységet alapvetően meghatározó alvás megfelelő minőségének a fenntartása.

A magyar alvás szakemberek nemzetközileg is elismert módszert dolgoztak ki az alvásminőség mérésére. Alkalmazzák az alvásciklus-mérési programot, amely információt ad az ember éjszakai alvási szokásairól és hozzáférhető az a program is, amely az alvásciklusok elemzése alapján a legmegfelelőbb időpontban segít felébredni. Mindezek az alkalmazások igazolják a felismerést: a kezünkben vannak azok az eszközök, amelyekkel egészségesebben élhetünk. Az alvással foglalkozó szakemberek egyöntetűen hangsúlyozzák: a nappali álmosság mögött gyakran előfordulhatnak komolyabb alvászavarok vagy alvásbetegségek is, amelyek kivizsgálása és gyógyítása a szakemberek feladata, közli a Magyar Alvás Szövetség.

(forrás: Magyar Alvás Szövetség, MTI-OS)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés