2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Lezajlott az átadás-átvétel az innovációs területeken

Palkovics László technológiai és ipari miniszter átadta a korábbi Innovációs és Technológiai Minisztérium központi épületét és munkafolyamatait Csák János kulturális és innovációs miniszternek 2022. május 25-én, Budapesten.

A kutatás-fejlesztési és innovációs ráfordítások megduplázódtak az elmúlt években, a kutatók száma 2010 óta a kétszeresére nőtt, ez a legnagyobb arányú bővülés Európában. A felsőoktatási modellváltás nyomán a hallgatók több mint kétharmada alapítványi fenntartású intézményekben tanul, az egyetemek felmért igényeik alapján összesen 2700 milliárd forintból hajthatnak majd végre újabb beruházásokat.

A megújított szakképzésben a technikumok öt év alatt érettségit is adnak, a szakképző iskolákban gyorsabban szerezhető biztos foglalkoztatást és tisztességes bérezést biztosító szakma. A diákok felmenő rendszerben általános ösztöndíjat, az iskolákból kilépők pályakezdési támogatást kapnak.

Palkovics László, aki az ötödik Orbán-kormányban technológiai és ipari miniszterként dolgozik, sok sikert kívánt az ágazati feladatok továbbviteléhez Csák Jánosnak.

hirdetés

Könyveink