2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Kubának is segít Magyarország

Harmincezer antigén gyorstesztet és százhúsz egészségügyi eszközt küld a magyar kormány Kubába a következő napokban a koronavírus-járvány globális megfékezéséért folytatott nemzetközi műveletsorozat részeként, közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közleménye szerint a kormány Moldova, Észak-Macedónia, Montenegró, Szomália és a Fülöp-szigetek után Kubának nyújt segítséget, mert a karibi országban még mindig hatalmas kihívást jelent a koronavírus-járvány.

A rendkívüli magyar egészségügyi segélycsomag öt altatógépet, tizenöt betegőrző monitort, tíz lélegeztetőgépet, 75 infúziós pumpát, valamint tizenöt infúziós pumpához való dokkoló egységet tartalmaz.

Mint írta: az elmúlt évek előrelátó, sikeres beszerzéseinek köszönhetően Magyarország megteheti, hogy segít azon országoknak, amelyek nehéz helyzetben vannak, "és segítünk is".

*

A világon 521 119 881 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 263 240 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai alapján. Egy nappal korábban a világon 520 660 058 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 6 262 419 volt.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink