2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Közösségépítő tábor hallássérült fiataloknak

A Hallás Társasága Alapítvány, együttműködve a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével, idén másodjára szervez közösségépítő tábort a Balaton mellett azoknak a hallássérült fiataloknak, akik integrációban végzik tanulmányaikat, vagy halló munkatársak között dolgoznak.

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség működésének egyik alappillére a fogyatékkal élők támogatása, ezért örömmel teszi közzé, hogy a hiánypótló kezdeményezés célja egy közösség megteremtése, és hasznosítható tudás átadása a hallássérült fiataloknak.

A Balatonalmádiban zajló Hali-tali táborban a fiatalok szabadegyetemi előadásokon és közösségépítő programokon vehetnek részt, emellett pedig sok időt tölthetnek el egymással. Ezek a fiatalok ritkán találkoznak sorstársaikkal, nehézségeikkel egyedül kénytelenek megküzdeni.

Puha Andrea, a tábor egyik hallássérült szervezője szerint a társadalom ma még nem figyel oda eléggé a nagyothallókra. "Ez általában azért van, mert beszélünk, és látszólag úgy állunk helyt, mintha hallásunk teljes birtokában lennénk. Pedig a hallókészülék nem olyan, mint a szemüveg, nem adja vissza a tökéletes hallást. Nap mint nap megküzdünk a kommunikációval, sokkal fáradtabbak vagyunk", magyarázza. "A siketeknek nagyon jó közösségük van, összeköti őket a jelnyelv, erős az identitástudatuk. Az integrációban élő hallássérültek viszont nincs kivel megbeszélniük azokat a nehézségeket, amivel a hallássérülésük miatt küzdenek. Ezen próbálunk meg változtatni."

(forrás: Forgalmazók az Egészségért Szövetség, MTI-OS)
hirdetés

Könyveink