2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Klímabarát halottasházzal bővül a Bécsi Központi Temető

Négyszáz koporsó tárolására alkalmas halottasházat építenek a Bécsi Központi Temetőben, a Wiener Zentralfriedhofon. A létesítmény tervezésekor a gazdaságosság és a klímavédelem volt a két fő szempont. Az épület energiaellátását teljes egészében napelemek biztosítják.

A legmodernebb technológiával felszerelt hűtőkamra, boncolóhelyiség és egy új emlékmű is lesz a Bécsi Központi Temető új halottasházában, amelynek a napokban tették le alapkövét. A 2022 közepére elkészülő létesítmény energetikailag autonóm lesz, amit az épületen elhelyezett napelemek biztosítanak. A temetkezési vállalat dolgozóinak munkáját e-töltőállomás és okos raktárlogisztikai megoldások könnyítik majd meg. A halottasházban négyszáz koporsó tárolására lesz lehetőség.

A Sigmund Freud Magánegyetem Orvosi Karával együttműködésben egy új emlékmű is készül azoknak, akik halálukat követően testüket a tudomány javára ajánlották fel. Ezek az emberek óriási szolgálatot tesznek a társadalomnak, hiszen a tudományos haladáshoz és az egészségügyi rendszer minőségének fejlődéséhez járulnak hozzá felajánlásukkal.

A Bécsi Központi Temető csaknem 2,5 négyzetkilométeres alapterületével és 330.000 sírhelyével Európa legnagyobb sírkertjei közé tartozik. Szecessziós épületeinek köszönhetően, illetve mivel itt található számos ismert osztrák művész, politikus és közéleti személyiség végső nyughelye, egyike Bécs kedvelt turistacélpontjainak.

A Bécsi Központi Temető © PID / Schaub-Walzer
A Bécsi Központi Temető © PID / Schaub-Walzer

(forrás: WH Digital GmbH / Bécs Város Külképviseleti Irodája, eurocommpr.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink