2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kirándulás receptre a skótoknak

Tavaly október óta a skóciai Shetland orvosai kirándulást is felírhatnak gyógymódnak a betegeik számára, írja a Big Think nyomán a 24.hu.

A programtól azt várják, hogy csökkenti a vérnyomást, a szorongást, a stresszt, és növeli a boldogságot a mentális betegségben szenvedőknél, valamint javítja a szívbetegek és cukorbetegek állapotát is, írja a 24.hu.

90 perc a szabadban, egy kirándulás az erdőben csökkenti az agy azon részének aktivitását, ami a depresszióért felelős. Ezen kívül a természetben töltött idő nemcsak csökkenti a vérnyomást, a szorongást, és növeli a boldogságot, de csökkenti az agressziót, az ADHD tüneteit, javítja a fájdalomcsillapítást, az immunrendszert.

Több millió különböző módja van az orvostudománynak, de mi nagyon igyekszünk bevonni az embereket saját egészségükbe – mondta  dr. Chloe Evans, a Scalloway Egészségügyi Központban dolgozó, programban részt vevő orvos. A természetben való sétának rengeteg fizikai és szellemi előnyét számos tanulmány bizonyította. Itt az ideje, hogy az egészségügyi szektor megismerje ezt.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink