hirdetés
hirdetés
2020. július. 12., vasárnap - Izabella, Dalma.
hirdetés

Jótékonysági koncert

A Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján gyógyuló gyermekeket támogatja a Medikus Zenekar március 10-i, nagyszabású jótékonysági koncertjével.

hirdetés

Az előadás különlegessége, hogy ez alkalommal a Mahler szimfónia előadásához az egyetem külföldi partnerintézményeinek hallgatói is csatlakoznak: Lengyelországból, Romániából, Szlovéniából, Németországból, Hollandiából, Olaszországból, Ausztriából, Svájcból és Spanyolországból is érkeznek fiatal zenészek.

A zenekar az elmúlt években több nagysikerű jótékonysági koncertet is adott, idei felajánlásukkal a II. számú Gyermekgyógyászati Klinikát támogatják. A jegybevételből játszóteret alakítanak ki, ahol rendezett körülmények között játszhatnak együtt kicsik és nagyobb gyermekek egyaránt.

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai klinikájának épületegyüttesében kezelik az ország minden második leukémiás, illetve daganatos betegét. A speciális betegellátás különleges igényeket követel meg, melyeknek az ott dolgozók kiváló minőségű eszközökkel, legjobb tudásuk szerint igyekeznek megfelelni. A megépülő játszótér megvalósítása része annak a megújulási folyamatnak, mely az elmúlt években az immár 135 éves klinikán elkezdődött, és amelynek fő célja, az intézményben ápolt gyermekek kórházi ápolásának, gondozási körülményeinek javítása. A játszótér korszerű, gyermekbarát és időtálló elemei, ütéscsillapító burkolata, integrált kialakítása, valamint a kialakított kellemes zöld környezet lehetővé teszi majd, hogy sérült és egészséges gyermekek együtt játszanak biztonságos körülmények között.

Jegyeket és támogatói jegyeket a Müpa oldalán vásárolhat.

A 250. jubileumi koncertre összeállított előadással a Nemzetközi Medikus Zenekar idén márciusban külföldi turnéra indul: Nagyszombaton (03.12-én), Prágában (03. 14-én) és Krakkóban (03. 16-án) vendégszerepelnek koncertprogramjukkal.

A Semmelwis250 – International Medic Orchestra Tour koncertprogramja:

Liszt Ferenc: Les Préludes – szimfonikus költemény
Gustav Mahler: I. D-dúr, szimfónia “Titán”

Vezényel: Dubóczky Gergely

A Medikus Zenekarról

A Medikus Zenekar az egyetemi rendezvények rendszeres résztvevője, de sikerrel szerepeltek többek között Bayreuthban, Svájcban és a Zeneakadémián is. Jótékonysági koncertjeikkel a hazai egészségügyi intézményeket segítik. A zenekar 12 évvel ezelőtt alakult, művészeti vezetője és karmestere 2009-től Dubóczky Gergely. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, valamint több hazai felsőoktatási intézmény diákjai.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink