2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Folytatódik az online térhódítás az egészségügyi szektorban

Indul az online orvosi távkonzultáció

Ahogy azt évről évre tapasztaljuk, a privát egészségügyben mind a keresleti, mind a kínálati oldalon egyre több a szereplő; nem csak a páciensek száma növekedett, egyre nagyobb számban jelennek meg komplex szolgáltatást kínáló egészségügyi központok, és már koránt sem csak a fővárosban.

A privát egészségügy felé nyitott páciensek döntően 45 éves kor alattiak, többségük nő, internethasználatuk majdnem teljesnek tekinthető. A privát egészségügyi szereplőknek egyre inkább választ kell adniuk az online térben. Természetes elvárás a páciensek részéről, ha online választ kaptak kérdésükre, orvost keresnek és azonnal szeretnének időpontot is egyeztetni. A 2018-as év az online páciensközvetítésben az eddigi legmagasabb számokat eredményezte, még év vége előtt elértük a 120 ezres foglalási számot. Öt év távlatából az online foglalt orvosidőpontok közel nyolcszorosra növekedtek. Az egészségügyi ellátást igénybe vevő új generációk számára a személyes ajánlásnál jóval befolyásolóbb az interneten fellelhető információ, különös tekintettel mások személyes véleményére, amiből a portálon már több, mint 50 ezer található, részben ez is támogatja ezt a látványos emelkedést – foglalta össze tapasztalatait Straub Fanni, a FoglaljOrvost.hu alapítója. Az idei évet olyan technológia fejlesztéssel indítottuk, ami képes megfelelni a páciensek és nem mellesleg az online térbe, páciensközvetítő oldalra vágyó orvosok drasztikusan növekvő számának, ennek köszönhetően a teljes portál megújult technológiailag.

Igyekszünk időben meghallani a piac résztvevőinek elvárásait, így még idén két további, a fogyasztásra kedvezően ható nagy bevezetéssel készülünk. Partnereinknek és a pácienseknek is kedvezve, idén ősztől a FoglaljOrvost.hu online páciensközvetítő felületén elindul a bankkártyás fizetés. Ezzel újabb kényelmi eszközt kínálunk pácienseinknek, ugyanakkor még elkötelezettebb foglalásokat eredményezünk intézményi partnereinknek. Különösen ideális ez olyan hiányszakmák esetében, ahol a privát szektorban is hosszas várakozás szükséges, így mégis biztosított mindkét félnek, páciensnek és szolgáltatónak, hogy a vizsgálat időben megtörténik.

Ennél azonban sokkal büszkébbek vagyunk egy még az idei évben elinduló, nagyon régóta tervezett és előkészített fejlesztésre a telemedicina területén. Az év végétől elindítjuk a FoglaljOrvost.hu video alapú távkonzultációs szolgáltatását, ami azt jelenti, már nem csak az orvosválasztásra, időpontfoglalásra, hanem az online zajló tanácsadásra is lehetőség lesz széles kínálatunkban. A páciensek és orvospartnereink által már nagyon igényelt szolgáltatás nem teljesen újkeletű, kis számban bár, pszichológusok, krónikus betegek kezelőorvosukkal már most is alkalmazzák internetes kommunikációs csatornákon, akár a közösségi médiában. A telemedicina olyan megbízható megoldására törekedtünk, ami nemcsak a diszkrét és technológiailag ideális kommunikációt oldja meg, hanem biztonságos, és teljesen kompatibilis az uniós adatvédelmi rendelettel, és természetesen bankkártyával rendezhető – foglalta össze Straub Fanni ügyvezető.

 

FoglaljOrvost.hu

cimkék

hirdetés

Könyveink