2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Hehl István-díjat kaptak

Második alkalommal ítélte oda a Budaörsi Egészségügyi Központ az intézményben gyógyító orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak adományozható Hehl István-díjat.

A 2019-es Hehl-díj orvos kitüntetettje dr. Ferencz János sebész, traumatológus.1969 óta van a pályán, 1996 óta tart a Budaörsi Egészségügyi Központban baleseti sebészeti rendelést; jelenleg heti két alkalommal látja el a rendelésén megjelenő sérülteket. Korábban megkapta „Az év orvosa” elismerést és a várostól a Budaörs Egészségügyéért Díjat is, 2018-ban Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték. A Szent János Kórházban osztályvezető-helyettes főorvosként a mai napig rendszeresen műt. A baleseti sebészetet abbahagyhatatlan szenvedélyként jellemzi, munkájára szolgálatként tekint, és büszke rá, hogy gyógyult betegei számos alkalommal keresik fel és kérik meg, lehetőség szerint hozzátartozójukat is ő lássa el, ő operálja.

 

Hehl István-díjban részesült Winkler Vilmosné is, aki egy év megszakítással 1994-óta áll a budaörsi szakrendelő alkalmazásában. Eredeti laboratóriumi munkaköre mellett 2001-től a kardiológiai, a gasztroenterológiai, az endokrinológiai és a fül-orr-gégészeti szakrendelésen is dolgozott. Jelenleg az Egészségügyi Központ diabetológiai és bőrgyógyászati szakrendelésein találkozhatnak vele a páciensek. Elmondása szerint megtiszteltetés számára, hogy a díjazottak között lehet; betegellátási feladatairól szólva kiemeli a kapcsolattartás fontosságát – betegekkel, hozzátartozókkal, kollégákkal egyaránt.

 

Az intézmény szakmai bizottsága által Hehl-díjra érdemesített harmadik munkatárs, Kucsera Beáta 1988 óta dolgozik az egészségügyben. Két évtizedes kórházi és körzeti ápolói tapasztalat birtokában 2008-ban helyezkedett el a biatorbágyi és budaörsi szakellátásban: dolgozott kardiológiai, bőrgyógyászati, ultrahang-, pszichiátriai, sebészeti és érsebészeti szakrendelésen is. Budaörsön jelenleg a sebészeti, érsebészeti és a kardiológiai betegellátásban vesz részt. Munkája során pontosságra, jó csapatmunka kialakítására törekszik, igyekszik legjobb tudását nyújtani: szakmailag és emberileg is alázattal, tisztelettel gyakorolni hivatását.

 

„Hehl doktor emléke elevenen él a szívünkben – mondta a szakrendelő orvos igazgatója, dr. Gamal Eldin Mohamed a kitüntetések átadásakor. – Precizitása, tudása, szakmai alázata, egyéniségének szeretetteljes szigorúsága sokunk számára iránymutató. Örökségét továbbviszik a kiválasztott díjazottak, de nem csak ők: mi valamennyien, akik intézményünkben tenni tudunk a budaörsiek és a távolabbról érkezők egészségért” – tette hozzá a díjakat odaítélő bizottság vezetője, megköszönve egyúttal az egészségügyi központ valamennyi munkatársának lelkiismeretes munkáját.

 

Hehl István ortopéd sebész, térdspecialista 2018 tavaszán váratlanul, ereje teljében hunyt el. A nevét viselő, pénzjutalommal járó díjat idén másodszor ítélték oda az intézmény kiválasztott dolgozóinak a szakrendelő szakmai bizottságának döntése alapján.

hirdetés

Könyveink