hirdetés
hirdetés
2020. április. 09., csütörtök - Erhard.
hirdetés

Hamis hírek kísérik a bevándorlók egészségi állapotát

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn Rómában ismertetett jelentésében figyelmeztetett az illegális bevándorlók egészségével kapcsolatos hamis hírekre, közli az MTI nyomán a Magyar Narancs.

hirdetés

A migránsok és menekültek egészségével foglalkozó dokumentum szerint a menedékkérők Európába érkezésükkor viszonylag egészségesek. Bár gyakrabban vannak kitéve fertőző betegségek veszélyének, „ugyanakkor nagyon csekély az esélye annak, hogy ezek a betegségek átterjedjenek a fogadó államok lakosságaira”, vélekedett a WHO jelentésében.

Az Európába 2010 óta érkező nagyszámú menedékkérő „nem okozott jelentősebb járványt.” A kérdés vitáját gyakran érzelmi politizálás és hamis hírek kísérik, mutatott rá Santino Severoni, a WHO migrációs és közegészségügyi kérdések koordinátora. Mint mondta, a betegségek nem csak délről északra, hanem északról délre is terjednek.

„Az például tény, hogy mi kanyarót exportálunk világszerte ebből a régióból”, utalt a WHO illetékese a beoltottság alacsony szintjére az európai államokban. Severoni hangsúlyozta, hogy az Európába érkező migránsok az orvosok oltási tanácsait általában jobban be szokták tartani, mint a helyi lakosság.  A menedékkérők gyakrabban szenvednek pszichés betegségektől, mint a depresszió vagy a szorongás, olvasható a jelentésben. Ez részben a menekülés vagy a hazájukban átélt brutális megpróbáltatások következménye, de az idegőrlően hosszú menedékkérelmi eljárások, munkanélküliség, illetve a fogadó országokban a hátrányos megkülönböztetés is kiválthat ilyen tüneteket, írja a lap.

(forrás: MTI, Magyar Narancs)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink