2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Fogászat felső FOK-on

A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kara (FOK) 10 féléves, osztatlanképzés keretei között várja mindazon magyar és külföldi diákokat, akik fogorvosok szeretnének lenni.

Az elmúlt évtizedek folyamatos bővítéseinek, fejlesztéseinek köszönhetően a kar infrastruktúrája mindenben megfelel a mai, XXI. századi elvárásoknak. Az oktatást és betegellátást szolgáló jelenlegi épületegyüttesben csaknem 70 kezelőegység, 2 száz fős előadóterem, több kisebb szemináriumi terem, valamint 1 különleges CAD/CAM oktatóterem is megtalálható.

Idén ősszel fejeződött be a Fogtechnikai Tanlabor, valamint a preklinikai tanulmányok színhelyéül szolgáló Fantom- és Gyakorló Termek korszerűsítése és bővítése. A csaknem 700 magyar és külföldi hallgató modern, ergonómikus, a legújabb oktatási módszereket segítő (Dental Teacher) programmal felszerelt, felső kategóriás gyakorlóteremben sajátíthatja el a fogászati kezelési technikákat, a két utolsó év betegellátási gyakorlatai előtt – hangsúlyozta Bágyi Kinga, a FOK dékánja.

 

A kari vezető kifejtette: a képzés harmadévtől kifejezetten gyakorlatorientált, kiscsoportos foglalkozások keretében ismerkedhetnek meg a hallgatók a legújabb diagnosztikus, terápiás eszközökkel és anyagokkal, melyeket ki is próbálhatnak. Az alapozó általános orvosi ismereteket, preklinikai és klinikai, illetve szakmaspecifikus tárgyakat nagy tapasztalattal és tudással rendelkező, a szakma iránt elkötelezett oktatóktól sajátíthatják el a hallgatók.

A kar a Fogorvosi Szolgálattal karöltve biztosítja a betegellátáshoz szorosan köthető modern eszközöket és azok gyakorlatban történő alkalmazásának megismerését. Rendelkezésre áll például két operációs mikroszkóp, melynek segítségével magas színvonalon, speciális tudást és gyakorlatot igényló nehéz eseteket is képesek vagyunk megoldani – emelte ki a dékán, aki maga is rendelkezik ezzel az újnak mondható endodoncia szakképesítéssel.

További részletek az egyetem honlapján

(forrás: Debreceni Egyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink