2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Ennyit dobtak össze az adófizetők a Heim Pálnak

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hogy mely szervezetek részesültek adónk felajánlható 1+1 százalékából, írja a 24.hu.

2019-ben 1,69 millió magánszemély döntött úgy, hogy valamilyen civil szervezethez juttatja el adójának felajánlható egy százalékát. Több mint százezerrel kevesebben, mint az előző évben, amikor 1,8 millióan tettek így. 2018-ban 8,25 milliárd forint került egy százalékos felajánláson keresztül szervezetekhez, az idén 8,77 milliárd. Ez 27.600 szervezettel számolva azt jelenti, hogy fejenként kicsivel több mint ötezer forintról rendelkeztek a magyarok az idei bevallási időszakban.

A legtöbbet a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kapta (165 millió forint), a lista elején kizárólag egészségügyi intézmények vagy szervezetek állnak. A második legtöbb pénz a Bátor Tábor Alapítványnak jutott (143 millió forint), a harmadik helyre az Országos Mentőszolgálat Alapítvány került (121 millió forint). Tizenhat szervezetnek (köztük a Rex Kutyaotthon Alapítványnak, a Bethesda Kórház Alapítványnak vagy az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak) jutott legalább ötven millió forint. Az Átlátszónet Alapítvány 24 milliót kapott (ezzel a harmincadik a listában) a TASZ húszat, a Magyar Helsinki Bizottság 5,6-ot, Transparency International 4,5-öt, összegezte a 24.hu.

(forrás: 24.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink