2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Egyoldalú a hamburgeradó

Matos Lajos szerint tíz év alatt látványos egészségügyi javulást értek el a finnek a népegészségügyi termékdíjhoz hasonló típusú adóztatással.

Fontos volna, hogy valamennyi egészségtelen élelmiszert egyszerre adóztassanak meg szeptembertől és követni kellene a finnek ún. Karéliai-programját, ahol az egészséges élelmiszerek adóját a" hamburgeradóval" párhuzamosan csökkentették, így a gyümölcsök például jóval olcsóbbak lettek – mondta dr. Matos Lajos kardiológus a KlubRádió Reggeli Gyors című műsorában.

Matos Lajos szerint 10 év alatt látványos egészségügyi javulást értek el a finnek ezzel a típusú adóztatással.(Dániában cukoradót, New York államban hamburgeradót vetettek ki.)

Amennyit nyerni lehet a hamburgeradóval, annyit lehet veszíteni is. Az élelmiszeripari termelés és-fogyasztás csökkenése miatt ugyanis csökken az adóbevétel is - magyarázta a kardiológus.

A népegészségügyi termékadót, vagy közismert nevén a hamburgeradót júliusban szavazta meg az Országgyűlés, így szeptembertől Magyarországon is megadóztatják az egészségtelen élelmiszereket.

A beszélgetést halgassa meg itt!

(forrás: Klubrádió, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink