2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Egészségnap a Bajcsy kórház szakrendelőiben

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet X. kerületi – kőbányai – szakrendelője szeptember 21-én, a XVII. kerületi – rákosmentei – szeptember 28-án önkormányzati támogatással nyílt Egészségnapot tart.

A megelőzésre nagy hangsúlyt fektető eseményeken számos egészségügyi szűrésen vehetnek részt a kerületek lakosai. A szakrendelőkben vérnyomás és vércukormérést, csontsűrűség vizsgálatot, zöldhályog, valamint anyajegy szűrést végeznek, bemutatják a modern sebkezelési eljárásokat.

Kőbányán fentieken túl teljes körű fogászati és szájüregi vizsgálatra, valamint pszichiátriai szűrésre lehet előjegyezni. A Tüdőgondozóban oxigénellátás mérést, tüdőszűrést, légzésfunkció vizsgálatot végeznek, dohányzásról való leszokást segítenek. A gyógytornán mozgásszervi állapotfelmérés és különböző csoportos foglalkozások lesznek. Étrendi és életvezetési, cukorbeteg és speciális étrendi javaslatokkal is készül a szakrendelő. Csoportos tanácsadáson lehet részt venni stroke megelőzés, epilepszia, parkinson-kór és memória zavar, nőgyógyászati és várandóssági témakörökben, valamint drogmegelőzésben.

Rákosmentén még urológiai szűréssel, oxigén-szint méréssel, pszichiátriai tesztekkel, gyógytorna gyakorlatokkal, irodai masszázzsal, fizikoterápiás eszközök bemutatásával is várják a lakosságot.

A betegségmegelőzés az egészségtudatos életmód egyik legfontosabb területe. Feladatunk és küldetésünk, hogy ráirányítsuk a figyelmet a helyes táplálkozás és testmozgás mellett az egészségmegőrzés egyéb elemeire is. Az egészségmegőrzés pedig egy aktív állapot, közösen és egyénileg tennünk kell érte – nyilatkozta dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

Kőbánya egyre egészségtudatosabb kerület, mutatóink javulnak. Ebben nagy szerepük van a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, valamint az alapellátás orvosainak, munkatársainak, akiknek munkáját megbecsüljük, programjaikat támogatjuk. Arra is büszkék vagyunk, hogy hosszú évek munkájával, a kőbányaiak érdekeinek kitartó képviseletével elértük, hogy új szakrendelő épül a Bajcsy-Zsilinszky Kórház területén, amellyel a kerületi egészségügyi ellátás 21. századi színvonalú lesz, olyan, amilyet a kőbányaiak érdemelnek – mondta D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere.

hirdetés

Könyveink