2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Domborművet kapott Dr. Rácz Károly

A II. Sz. Belgyógyászati Klinika aulájában avatták fel Dr. Rácz Károly, a klinika februárban elhunyt volt igazgatójának arcképét ábrázoló domborművet.

Kapcsolódó cikkek

Az alkotást Dr. Tulassay Zsolt professor emeritus és Dr. Igaz Péter igazgató leplezték le az egyetem munkatársai és Rácz Károly családtagjainak jelenlétében. Az ünnepélyes avatáson Dr. Szél Ágoston rektor és Dr. Hunyady László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja tartottak tisztelgő beszédet.

Szél Ágoston szólt arról, hogy az egyetem felsőoktatási világrangsorokban elért kiváló eredményei az olyan kiemelkedő személyiségeknek is köszönhető, mint amilyen Rácz Károly volt. Kivételes orvos, kutató és oktató egyéniség volt, akitől mindenki sokat tanulhatott. Tekintetéből olyan emberség sugárzott a betegek felé egyfajta szuggesztív erővel, amit megtanulni nem lehet – mondta a rektor. Hozzátette, hogy Dr. Rácz Károly halk szavú, csendes, tapintatos ember volt, nagysága empatikus képességében nyilvánult meg orvosként és egyetemi közéleti tevékenységében egyaránt. Ahhoz, hogy a hozzá hasonló személyiségek emléke ne tűnjön el, és az utódok számára is példa legyen, kiváló lehetőséget jelent egy dombormű, ami az ide érkező fiatal medikusok érdeklődését is felkelti – hangsúlyozta Dr. Szél Ágoston. Emlékeztetett, hogy az egyetemi Doktori Iskola új elnevezése Semmelweis Egyetem Rácz Károly Doktori Iskola lett, tisztelegve a Doktori Tanács korábbi elnökének emléke előtt, írja az egyetem honlapja.

(forrás: Semmelweis Egyetem )

cimkék

hirdetés

Könyveink