hirdetés
2023. február. 01., szerda - Ignác.
hirdetés

Cselekvésre szólít fel a Magyar Elhízástudományi Társaság

Boldogabb, egészségesebb, hosszabb életet mindenkinek! – írja az Elhízás Világnapján a Magyar Elhízástudományi Társaság.

A Földön 800 millióan, vagyis minden hatodik felnőtt él együtt az elhízás betegséggel, és további mintegy 2 milliárdan túlsúlyosak. Hazánkban minden harmadik felnőtt, és minden ötödik gyermek elhízott.

Az Elhízás Világnapján a Magyar Elhízástudományi Társaság együttes cselekvésre szólítja fel a kormányzati, önkormányzati, szakmai szervezeteket és a betegszervezeteket a hazai elhízás megfékezésére. A népegészségügyi jelentőségű lépések megtételében a döntéshozók, az egészségügyben dolgozók, a munkahelyek humán erőforrás menedzserei, valamint a túlsúllyal élők betegszervezete együttműködésére számít. Összefogást, egységes fellépést kezdeményez.

Az elhízás visszaszorítása elsődleges feladatot jelent napjainkban, ezáltal csökkenthetjük a krónikus nemfertőző betegségek epidémiaszerű megjelenését, javíthatjuk a lakosság életminőségét és ellánállóképességét a fertőző betegségekkel szemben, valamint az egészségügyre nehezedő társadalmi terhet mérsékelhetjük. Csakis közös fellépéssel állíthatjuk meg az elhízás növekvő trendjét, és adhatjuk meg mindenki számára a legjobb esélyt arra, hogy boldogabb, egészségesebb és hosszabb életet éljen!

hirdetés
hirdetés

Könyveink