hirdetés
hirdetés
2021. április. 22., csütörtök - Csilla, Noémi.
hirdetés

Csehországban gyógyulnak a lengyelek

Egyre több lengyel beteg veszi igénybe a cseh orvosok szolgáltatásait – adta hírül az onet.pl nyomán a Napi.hu.

hirdetés

Korábban leggyakrabban a szürkehályog- és az ízületi műtétekre utaztak a szomszédba, ám a lengyel egészségbiztosítás (NFZ) mostantól a fogorvosi beavatkozások árát is visszatéríti írja a Napi.hu. Emellett a mozgássérültek is élnek a narkózisban elvégzendő terápiák lehetőségvel.

Az NFZ információi szerint 2015-2016-ban több mint 15 ezer kérelem érkezett hozzájuk a csehországi gyógyítási költségek visszatérítésére (a határ menti gyógyítások irányelvének alapján), közel 49 millió zloty (5,9 milliárd forint, egy fél focistadion ára) kifizetését kérve. A tavalyi kérelmek 90 százaléka szürkehályog-műtétekre vonatkozott. A lengyel hatóság 2017 első félében összesen 8609 erre vonatkozó kérelmet kapott 24 millió zlotys összegben.

A cseh rendelők még a lengyel betegek utazását is megszervezik, és sokszor magukra vállalják a formaságok elintézését is az NFZ-költség visszatérítésével kapcsolatban. A határ menti egészségügyi ellátás keretein belül a betegek élhetnek azzal igazolással, amelyet Lengyelország ad ki számukra arról, hogy az NFZ visszatéríti meghatározott beavatkozások, vizsgálatok vagy terápiák költségeit.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink