hirdetés
hirdetés
2020. október. 31., szombat - Farkas.
hirdetés

Bőrőrök az iskolában

Előadássorozatot indított az VIII. és IX. kerületi középiskolásoknak a bőrbetegségekről a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika.

Az előadásokat havonta egy péntek délelőtt tartják, az első rendezvényen hat intézmény mintegy 200 diákja és tanáraik vettek részt.

Az öt tájékoztató előadás előtt dr. Sárdy Miklós igazgató, a projekt ötletgazdája és vezetője mondott köszöntőt. Mint ismertette, a programsorozatot azért hozták létre, hogy szélesítsék az ifjúság bőrgyógyászati ismereteit. A sorozat első előadásai során a klinika öt bőrőre több témakört is érintett prezentációjában. Dr. Tamási Béla klinikai szakorvos a nemi betegségekről és a szexuális úton terjedő fertőzéskről beszélt, dr. Hodossy-Virágh Andor rezidens a piercingekről és tetoválásokról tájékoztatta a hallgatóságot, Bencés Ilona klinikai vezető ápoló egészségnevelő előadásában például a bőr öregedéséről és az izzadásról szólt, majd dr. Kovács Anikó klinikai szakorvos beszélt a pattanásokról és az arcápolásról, végül dr. Kuroli Enikő bőrpatológus tartott előadást a melanomáról, anyajegyekről és a fényvédelemről.

Az előadók prezentációjukat fényképekkel is illusztrálták, hogy a fiatalok felismerhessék a különböző betegségeket, valamint, hogy saját internetes keresés helyett szakemberektől halljanak az egyes kórképekről, azok kialakulásáról és a prevenciós lehetőségekről. A rendezvény végén a diákok egy kvízjátékon is részt vehettek, ahol a rendezvény szponzorai által felajánlott bőrápolási szereket sorsolták ki.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink