2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Alzheimer Világnap 2018

A demencia és leggyakoribb formája, az Alzheimer- kór Európában több mint hétmillió, hazánkban közel 200 ezer embert érinthet közvetlenül. A becslések szerint az évszázadunk közepére 135 millió lesz a demenciával élők száma majd a Földön.

A kialakult betegség testi-, lelki- és financiális terhei hatalmasak, ezért a WHO népegészségügyi prioritásként kezeli. A demencia nem válogat – de az esetek egyharmada megelőzhető! Szellemi frissességünk és mentális egészségünk megőrzéséért mozgással, mind diétával, tanulással sokat tehetünk.

Életbevágóan fontos a korai felismerés – korai gondozás, az életminőség megőrzése. Memóriaszűréssel már a korai időszakban fényt lehet deríteni a jelekre, ha odafigyelünk ezekre. A Szociális Klaszter Egyesület 2015.-ben kidolgozott és a Katolikus Szeretetszolgálattal közösen megvalósított INDA – Interprofesszionális Nemzeti Alapprogram – kiadványokkal, kutatással és speciális képzésekkel,komplex gondozási programmal támogatja a gondozó családokat.

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjához (www.egeszsegprogram.eu) csatlakozva, a Szociális Klaszter munkatársaival az INDA program keretében a korai felismerést támogató szűrővizsgálatokkal, tanácsadással várják az érdeklődőket az Alzheimer Világnap alkalmából a Duna Pláza előtti területre (főbejárat, 1138 Budapest Váci út 178.)

A programok kezdése, nyitva tartás: 2018. szeptember 20. 8.00-16.00

hirdetés

Könyveink