hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 21
#1
Medical Online >> Rovatok >> Mozgásszervi fájdalom
2020-08-11

Az arthrosis, vagy más néven osteoarthris s a porc károsodásával, gyakran másodlagos gyulladással járó degeneratív mozgásszervi kórkép, amely az érintettek funkcionális állapotát és életminőségét jelentősen rontja. Előrehaladott stádiumban a terápia gyakran a fájdalomcsillapításra korlátozódik, így fontos a megelőzés, vagy a kórkép korai fázisban történő kezelése. Ez az összefoglaló egy korszerű, természetes kollagén készítményre fókuszálva mutatja be az arthrosis prevencióját és oki terápiáját.

#2
Kvíz a Neuropatia rovathoz Neuropatia
Medical Online >> Rovatok >> Neuropátia
2020-07-23

A neuropathiák − nomen est omen − a neurológia tárgykörébe tartoznak. Egyes neuropathiák azonban nem véletlenül szerepelnek − több oknál fogva is − a nagy reumatológiai tan- és kézikönyvekben. Egyrészt vannak egyértelműen a reumatológia tárgykörébe is tartozó megbetegedések, melyek patológiájának, tünettanának része, szövődménye vagy akár kezelésének mellékhatása lehet neuropathia. Másrészt a perifériás idegrendszer betegségeinek tünetei nemegyszer a végtagokon jelentkeznek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-03-21

Március 21-én, a Down Világnapon a Rejtett Kincsek Down Egyesület kezdeményezésére Magyarországon is megmozdulunk.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-01-25

A szerek hatását illetően fontos szempont, hogy azok szelektíven a kórokozót, és ne a megfertőzött gazdaszövetet támadják meg, írja a PharmaOnline.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-02-09

A betegek egészségügyi tájékozottsága is csapnivaló, ám a Google nem helyettesíti az orvosi diagnózist – írja összeállításában az MNO.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-09-11

Három nagyváros után már Röszke határában is nyújt egészségügyi ellátást a menekülteknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – derül ki a segélyszervezet híradásából.

#7
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-05-18

Az antifoszfolipid szindróma (APS) az immunrendszer zavara, mely befolyásolja a véralvadás folyamatát.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-03-12

Felemás, színes zoknival igyekeznek felhívni a figyelmet a Down-kórral élők helyzetére brüsszeli politikusok a jövő heti Down-szindróma világnap alkalmából.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-12-10

Nincs megoldva a betegszállítás, panaszolja egy nagyatádi rokkantnyugdíjas a SonLine oldalán, ő egy hétvégi sürgős vizsgálat után rekedt a kórházban, bár további ellátásra nem volt szüksége.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-10-27

Tanácsok csokrával készült a télre az  Országos Környezetegészségügyi Intézet – összefoglalójuk az ÁNTSZ honlapján érhető el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.