hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 695
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-04-16

A szervátültetés 500 beteg életét menti meg évente, azonban keveset beszélnek arról, hogy az új szervvel meg kell tanulni élni.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-04-10

Robot általi méhátültetés után nemrégiben egészséges kisfiúnak adott életet egy nő, írta a Daily Mail nyomán a szeretlekmagyarország.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-03-29

A világon elsőként ültettek át HIV-pozitív élődonortól származó vesét egy szintén HIV-fertőzött ember szervezetébe, közli az MTI nyomán az Origo.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-03-28

A múlt évben elért kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítmény elismeréseként átadták a pályázaton elnyerhető 2018. évi Innovációs Díj elismeréseket csütörtökön a Parlamentben.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2019-03-27

A mikrobiom kutatásának intenzitása jelentősen felgyorsult az utóbbi években. A tudományos közlemények nyomán újabb és újabb ismeretekre tehetünk szert. Dr. Cseh Áront, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának gasztroenterológus főorvosát többek között arról is kérdeztük: mi az, ami ma biztosan tudható, és mi az, amit ma még csak feltételezünk, de nem bizonyított teljeskörűen.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-03-19

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten találkozott Sorina Pintea román egészségügyi miniszterrel.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-03-12

A transzplantáció és a transzplantálható szervek növesztésének orvostudományából kezd kinőni a szintetikushús-ipar, írja a GyártásTrend. 

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2019-03-08

Az elmúlt évtizedben exponenciálisan nőtt azoknak a bizonyítékoknak a száma, amik a bél-agy-tengely mentén történő kétirányú interakciót igazolják.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-03-05

12 évvel az első sikeres kezelés után sikerült megismételni az eljárást, így bizonyítva, hogy a HIV-fertőzés gyógyítása nehéz, de nem lehetetlen, írja a hvg.hu.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-02-25

Fiatal egerek csontvelőjének átültetésével "fiatalították meg" öregedő egerek agyát a kutatók, megakadályozva a rágcsálók kognitív hanyatlását.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Komoly problémákkal és szakmaisággal is küzd a 6. osztályos gyerekek számára megírt természetismeret könyv.

Az átlátható egészségügyért folytatott küzdelmünk kiemelt célja, hogy végre mindenki tisztán láthasson az egészségügy válságát talán legvilágosabban mutató probléma, a kórházi fertőzések ügyében.