hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-12-02

A hétvégi tisztújítás teljes megújulást és generációváltást is hozott a Magyar Orvosi Kamarában. Kincses Gyula elnök mögött a kamara testületeiben sok-sok fiatal arc bukkant fel. A MedicalOnline interjúja.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-06-21

Kutatások igazolták annak a vér-agy gáton átjutó gyógyszermolekulákat tartalmazó nanomedicinás kapszulának a hatékonyságát, amelyet a Szegedi Tudományegyetem professzorai, dr. Dékány Imre és dr. Vécsei László fejlesztettek ki.

#3
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-05-03

Egy tanulmány szerint az egészségügyi informatikai rendszereket leginkább a trójai programok veszélyeztetik, írja a Biztonságportál.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-11-06

A Gram-negatív kórokozók három fő rezisztencia-mechanizmusát letörő új antibiotikum-molekula hatásosságát bizonyították fázis-II. klinikai vizsgálatban, írta a PharmaOnline.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-06-05

Június 5-én 10 órakor, a Magyar Tudományos Akadémián hivatalosan is megnyitották az Áder János köztársasági elnök által fővédnökölt Semmelweis-emlékévet, az „anyák megmentője” születésének 200. évfordulója alkalmából. Prof. dr. Rosivall Lászlóval, a Semmelweis Emlékbizottság elnökével beszélgettünk.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-01-31

Egy magyar, amerikai és francia tudósokból álló kutatócsoport először volt képes visszaállítani egerek hallását annyira, hogy azok érzékelni tudtak egy hangosabb beszélgetésnek megfelelő hangot.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-04-11

Az elmúlt évtizedben fejlődött az onkológiai ellátás, ugyanakkor sajátos problémákkal kell szembenézniük a hazai betegeknek. Az általános nehézségekről, az onkohematológiai-, valamint az emlőrákos megbetegedések korszerű terápiás lehetőségeiről készített riportot a medicalonline.hu.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-03-29

Elég egy fertőzött USB adathordozó – derül ki az MTI tudósításából. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-01-21

Bélteczki Jánossal, az ózdi kórház intenzív osztályának vezetőjével, a Magyar Orvosok Szövetségének elnökével közöl terjedelmes interjút a nepszava.hu.

2011-10-12

Mi az átalakítás, illetve annak kivitelezése mögötti üzenet? Egyrészt a lojalitás ex post kiprovokálása az esetleges engedetlenség szankcionálásának kilátásba helyezésével. Mit mond Szócska Miklós? Az az intézményvezető, aki akadályozza a Semmelweis Tervben amúgy nem szereplő, az önkormányzati törvény módosításának alakítgatása közben felvetett államosítást, annak nagy valószínűséggel távoznia „kell”.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.