hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 590
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-21

Az aquagenic urticaria rendkívül ritka betegség, átlagosan 230 millió emberből csupán egy szenved tőle – írja a Képmás Magazin.

#2
Medical Online >> Emésztési zavarok asszisztensképzés
2022-05-25

A krónikus pancreatitis a hasnyálmirigy idült gyulladásos megbetegedése, amely a hasnyálmirigy strukturális és funkcionális károsodásával jár. Az esetek jelentős részében fájdalom, emésztési zavarok, testsúlyvesztés áll a tünetek középpontjában, ami jelentősen rontja az életminőséget.

#3
Medical Online >> Emésztési zavarok asszisztensképzés
2022-05-25

A krónikus pancreatitis a parenchyma irreverzibilis pusztulásával, kötőszövet képződéssel és gyulladásos beszűrődésekkel járó állapot, amely legtöbbször fájdalommal jár és a pancreas funkció csökkenését okozza. A változó mértékű exokrin és endokrin elégtelenség szükségessé teszi az étrend személyre szabott módosítását a beteg állapotához mérten.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-05-18

A különböző kullancsok által terjesztett betegségek akár kontinensenként eltérőek lehetnek. Külföldi utazások esetén, indulás előtt tájékozódjunk!

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-02

A Michigan Egyetem kutatói a Cancers folyóiratban közölt cikkükben egy új tumorellenes ultrahangterápia kedvező eredményeiről számoltak be, melyet májrákos egerek daganatainak kezelésére alkalmaztak.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-29

A most kezdődő allergiaszezon miatt a szülőknek fontos tudniuk, hogy milyen fajtái vannak az allergiának, azok hogyan jelentkezhetnek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-25

A forgalomban lévő cumisüvegek jelentősen eltérhetnek egymástól. A különbségek nem csupán a kifolyási sebességben, hanem a cumisüvegből történő táplálással összefüggő hypoxiás epizódok számában, a kólikás panaszok gyakoriságában vagy a tejveszteség mértékében is testet ölthetnek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-04-13

Egy felmérés rámutatott: a válaszadók bíznak okoseszközük egészségügyi méréseiben, amelyek egyre inkább a mindennapi élet részévé válnak.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-13

Szoptatási nehézséggel küzdő édesanyákat vár a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Laktációs Ambulanciája.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-03-18

Az állatok közelében, parasztgazdaságokban felnövő gyerekek védettebbek az asztmával, allergiával és az atópiás dermatitisszel szemben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.