hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 42
#1
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés >> Medical Tribune Február
2019-05-15
#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-03-28

Az emlőrák miatt radioterápiával kezelt dohányosok esetében jelentősen magasabb a kockázata annak, hogy a kezelés mellékhatásaként tüdőrák vagy a szívinfarktus alakul ki, írja a Journal of Clinical Oncology tanulmánya.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-12-16

Az emlőrákos betegek ötöde nem követi az előírt endokrin terápiát. Milyen tényezők jelzik előre leginkább az adherencia hiányát? Egy svéd vizsgálat eredményei felhívják a figyelmet arra, hogy mely betegcsoport igényel több információt a kezeléssel kapcsolatban.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-11-11

Az előrehaladott rákban szenvedő betegek kezelési standardja az empirikus terápia felől a biomarker-vezette, a tumor molekuláris profilján alapuló célzott terápia irányába mozdult el. A genotipizálási technikák nagymértékű fejlődése ma már lehetővé teszi az egyes betegek rákgenomjának gyors és átfogó elemzését, akár nagyon kisméretű biopsziás anyagból is. A diagnosztikus biomarkerek segítenek a beteg számára legjobb célzott terápiák kiválasztásában.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-11-18

2002 után orvosok és laikusok sokasága fordított hátat az addig pozitívan értékelt menopauzális hormonterápiának az emlőráktól és a szívinfarktustól való félelem miatt.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-12-14

Több mint felével csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét a magas kockázatú nők csoportjában egy ösztrogénhormon-ellenes gyógyszer - állapították meg brit kutatók.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-09-20

A kemoterápia az agysejteket is pusztítja, ám amerikai tudósok kidolgoztak egy módszert, amivel az úgynevezett kemo-agy ellenszereit remélik megtalálni – írja a PharmaOnline.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-06-26

A 40 éves kor előtt jelentkező emlőrák nem túlságosan gyakori, az összes eset alig 5 százalékát alkotja, de még a súlyának megfelelő figyelmet sem kap a klinikai vizsgálatokban.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-06-26

Európában elsőként Nagy-Britanniában tesznek kísérletet arra, hogy egészséges nők gyógyszerszedéssel megelőzzék a mellrákot.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-01-21

A brit állami egészségügyi felügyelet kezdeményezte egy mellrák-gyógyszer megelőzés gyanánt való alkalmazását.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.