hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-03-22

Laboratóriumban növesztett aggyal kapcsolatos kutatásokban ért el eredményt egy cambridge-i magyar kutatóorvos csoportja, írja az Index.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-03-22

 Jobban gyógyulnak az intenzív osztályon ápolt kritikus állapotú gyermekek, ha nem részesülnek korai intravénás táplálásban. Az összefüggés felnőttek esetében már korábban bebizonyosodott.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-08-19

Többszáz halott gyermek szerveit távolították el a szülők tudta és beleegyezése nélkül – Európában, de nem a balkáni háború viszontagságai közepette, hanem Angliában: egy liverpooli gyermekkórházban (Alder Hey Children's Hospital) az egyik kórboncnok, a holland Dick van Velzen rutinszerűen eltávolított minden szervet az általa boncolt tetemekből, és félretette azokat későbbi kutatásokra. A leleplezés óta az illető kórboncnokok és kollégáik által írt tíz szakcikkből kilencet nem távolítottak el a tudományos adatbázisokból.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A még lektorálatlan tanulmányokat közzétévő Medrxiv portálon megjelent egy japán tanulmány, amely szerint az omikron után jóval ritkább a poszt-COVID szindróma előfordulása, mint a korábbi variánsok esetében.

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.