hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> Reumatológia
2021-04-07

A rheumatoid arthritis (RA) több szervet érintő, krónikus, autoimmun kórkép, melyet szimmetrikus, sokízületi gyulladás jellemez. Felismerésében segít a reggeli ízületi merevség, valamint az általános gyulladást jelző laboratóriumi paraméterek, mint a C-reaktív protein (CRP) és bizonyos autoantitestek, az anticiklikus citrulinált peptid (anti-CCP) és a rheumatoid faktor emelkedett szérumszintje.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-08-13

A paleolit diéta a trimetil-amin-oxid magasabb szintjével hozható kapcsolatba. Mindez állatkísérletek alapján fokozott ateroszkerózis-rizikót sejtet.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-07-24

Összefügghet a szívbetegségek egy jelzőanyagának nagy mennyisége és a paleoétrend követése egy ausztrál kutatás szerint.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-04

A vegán és a paleotáplálkozás sem kedvez a gyerekek egészséges fejlődésének. A Magyar Nemzet írása a divatos, speciális étrendekről.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-05-02

Walt Whitman amerikai költő férfiaknak írt egészségügyi tanácsokat, álnéven. Az írások 150 évesek.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-08-07

Nem mindennapi akaraterőről tett tanúbizonyságot dr. Tóth Zsolt Olivér. A petőfiszállási háziorvos 14 hónap alatt hetven kilót fogyott írja a BAON.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-07-10

A főleg nyáron divatos különleges (fogyókúrás) étrendek veszélyesek is lehetnek, a fejlődésben lévő gyerekekre – mondja dr. Lichthammer Adrienn a Semmelweis Médiasarokban.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-06-19

A tapasztalata szerint terjedőben levő paleo-ketogen diéta cukorbetegeknél való alkalamzása ellen emelt szót a Magyar Diabetes Társaság Vezetősége.

#9
Komplementer és alternatív medicina gyulladásos bélbetegségben 1. évf.1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-01-23

A hagyományos kezeléssel foglalkozó kollégák számára is fontos a legnépszerűbb CAM-módszerek ismerete, mert a betegek 80 százaléka alkalmaz valamilyen kiegészítő gyógymódot.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-11-14

A "csodadiéták" nem gyógyítják a cukorbetegséget – hangsúlyozta a Semmelweis Egyetem (SE) hétfői közleményében, melyet a diabétesz világnapja alkalmából adtak ki.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.