hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-02-12

Májcirrózisos betegeknél fájdalomcsillapításra a paracetamol adása biztonságosabb, mint a nem-szteroid gyulladáscsökkentőké vagy a tramadolé – írja hollandiai evidencia-alapú ajánlások alapján a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-02-11

Amerikai kutatók kimutatták, hogy az opioidok fájdalomcsillapító hatása kevésbé érvényesül, ha a beteg valamilyen SSRI antidepresszánst szed, másrészt pedig egy gépi tanuláson alapuló mechanizmust fejlesztettek ki az opioidok várható hatásosságának predikciójára.

#3
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-08-28

A vizeletből végzett drogteszt a rendelőben alkalmazható vizsgálat, mely növeli a biztonságot, nyomon követi a beteg compliance-ét és alkalmas a gyógyszerabúzus felderítésére.

 

 

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-06-06

A tudomány is szerepet játszott abban, hogy közegészségügyi problémává vált a vényköteles fájdalomcsillapítók túladagolása az USA-ban.

#5
Medical Online
2016-01-26

Milyen típusú fájdalomcsillapítók adhatóak veseelégtelenség esetén?

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-03-12

A vényköteles fájdalomcsillapítókkal történő abúzusok esetében a gyógyszerek főként a barátoktól és családtagoktól származnak, míg az opioidokat gyakran az orvosoktól szerzik be.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-11-03

A Rhode Island Hospital felmérése szerint a törvény képviselőit sokszor nehéz helyzetbe hozza, ha ők nyújtják a helyszínen  az első egészségügyi ellátást a drogtúladagolás áldozatainak.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-06-23

Alapvető szerepe lehet a genetikának abban, hogy az opioid fájdalomcsillapítókat szedő embereknél mekkora a függőség vagy a kellemetlen mellékhatások kialakulásának kockázata.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2011-04-01

Azoknak a nőknek, akik opioid fájdalomcsillapítókat szedtek, például kodeint, oxikodont vagy hidrokodont a terhesség előtt vagy annak korai szakaszában, nagyobb valószínűséggel született fejlődési rendellenességgel a gyerekük.

#10
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-01-26

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) felszólította a gyógyszergyártókat, hogy a kombinált készítmények tablettáiban a paracetamol mennyisége ne haladja meg a 325 mg-ot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.