hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2020-01-17

Egy kutatócsoport szerint a mostani és a 20 évvel korábbi modellek által diktált szépségideál szöges ellentétben áll a valódi nők testméreteiben időközben bekövetkezett átlagos változással.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-12-27

A közvélekedés szerint a fizikailag aktív életet élőket kevésbé veszélyeztetik az ünnepek alatt hirtelen felugró kilók, hiszen ők azonnal el is égetik a többletkalóriákat. Egy kutatás szerint azonban ez alapvető tévedés.

#3
Medical Tribune III. évf.4. szám
Medical Online
2005-03-01
 A világon a hollandok a legmagasabbak – őket két másik északi nép, a norvég és a svéd követi. Az átlagos holland férfi 1,85 méter, a holland nő 1,71 méter – majd tíz centiméterrel magasabb, mint amerikai és brit társai. (A kongói pigmeus férfiak 1,37, a nők 1,35 méter „magasak”.)  A hollandok igen rövid idő alatt szerezték meg a világelsőséget – a 19. század közepén még alacsonyabbak voltak az „átlagamerikaiaknál”. Ám a második világháború után változás következett be. A gyerekek egészséges és bőséges táplálékhoz jutottak, ritkábban betegedtek meg, és teljes körű, hatékony orvosi ellátásban részesültek. Az eredmény: a hollandok átlagmagasága a 20. században húsz centiméterrel nőtt. Holland kutatók természetesen mindennek a pozitív oldalát hangsúlyozzák: szerintük a magas emberek tovább élnek, többet keresnek, és hamarabb találnak szexuális partnert. A különösen magas hollandok egy része ugyanakkor nem szívesen megy külföldre, mert testméreteik akadályozzák őket a közlekedésben, a szórakozásban.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk.

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.