hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> elhízás
2018-10-08

Az elhízás növeli egyes pszichiátriai zavarok rizikóját, és az obezitással egyidejűleg fennálló mentális zavarok csökkentik a testsúlycsökkentő intervenciók sikerességét.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-04-19

Autoimmunitás is kiválthatja a kardiovaszkuláris megbetegedés és a pancreatitis előfordulási esélyét növelő hipertrigliceridémiát, közli a New England Journal of Medicine tanulmánya. A felfedezés tágítja a lehetséges kezelési módok palettáját.

#3
Medical Online >> Rovatok >> Tüdőgyógyászat - Allergológia
2017-02-08

Igen gyakori a krónikus obstruktív bronchitis (COPD) és a cardiovascularis betegségek (CVD) együttes előfordulása, amelynek hátterében a szisztémás gyulladás állhat.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-05-19

Az acne a pilosebaceus rendszer krónikus, gyulladásos, recidiváló betegsége, az egyik leggyakoribb serdülőkori bőrbetegség. Az antibiotikum-kezelés elsődleges célja a Propionibacterium acnes visszaszorítása, a baktériumok számának és aktivitásának, azaz az enzimtermelésnek a csökkentése.

#5
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-09-08

Az utóbbi évtizedben az automatikus módszerek terjedésével és a laboratóriumi technológia tökéletesedésével csökkent az analitikai laboratóriumi folyamatok során bekövetkező hibák száma, javult a laboratóriumi adatok megbízhatósága és a laboratóriumi eredmények biztonságossága. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-04-15

A gasztroenterológai kórképek a háziorvos munkájának több mint 10 százalékát teszik ki. Az utóbbi években egyre inkább előtérbe kerül a gondos, betegei anamnézisét, szociális helyzetét jól ismerő háziorvos szerepe ezen kórképek kivizsgálásában és korai felismerésében.   

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-06-02

Az exokrin és az endokrin pancreas anatómiailag és élettanilag szoros egységet képez. Az exokrin állomány betegségei az endokrin funkció károsodását vonhatják maguk után, és ez fordítva is igaz.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-01-05

Júniusban kapott zöld utat, ma már önálló tanszékként működik a Semmelweis Egyetem tudományos rektorhelyettese, Molnár Mária Judit professzor asszony által irányított Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-07-27

Ez most valóban áttörés: három évtizednyi fejlesztés után az európai tanácsadók végre azt javasolták a döntéshozóknak, hogy engedélyezzék az első génterápia forgalmazását Európában és az USA-ban.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-06-09

Az elmúlt években ugyan megnőtt a tudásunk az obezitással kapcsolatban, ám továbbra sincs remény hosszútávon hatásos gyógyszert fejleszteni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.